Kofi Annan a murit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
The Joint Special Envoy for Syria Annan waits for a guest before a meeting at the UN in Geneva
The Joint Special Envoy for Syria Annan waits for a guest before a meeting at the UN in Geneva
A încetat din viaţă Kofi Annan, fost secretar general al ONU.

Fostul secretar general al ONU, Kofi Annan, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 2001, a încetat din viaţă la vârsta de 80 de ani, după o "scurtă boală", a anunţat sâmbătă la Geneva fundaţia sa, potrivit agenţiilor internaţionale de presă. "Familia Annan şi Fundaţia Kofi Annan anunţă cu o imensă tristeţe că fostul secretar general al Naţiunilor Unite şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Kofi Annan, a decedat în linişte sâmbătă, 18 august, după o scurtă boală", a declarat fundaţia într-un comunicat. 

António Guterres, actualul secretar general al ONU, a transmis un mesaj în care îşi omagiază predecesorul ca pe o "forţă care ghida spre bine", potrivit AFP.

Numele său de botez, Kofi, înseamnă „născut într-o vineri”

Kofi Annan s-a născut în Kumasi, Ghana din părinții Henry Reginald și Victoria Annan. Numele său de botez, Kofi, înseamnă „născut într-o vineri”.  Annan a fost geamăn, un eveniment special în cultura din Ghana. Sora lui, Efua, a murit în 1991.Familia lui Annan a făcut parte din elita țării - bunicii și unchii săi au fost șefi de trib.

Tatăl său era jumătate din tribul Asante și jumătate Fante, pe când mama sa era în totalitate de cultură Fante. După o carieră la Organizația Mondială de Sănătate și apoi la Organizația Națiunilor Unite, Annan a devenit secretar-general a ONU pe 13 decembrie 1996. (Wikipedia)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel