Klaus Schawb se va retrage de la președinția Forumului Economic Mondial
Klaus Schwab, fondatorul și președintele executiv al Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos, se va retrage din funcția actuală și va deveni președintele consiliului de administrație al WEF în lunile următoare, conform unui comunicat al organizației.
Schwab, în vârstă de 86 de ani, va renunța la rolul de "președinte executiv" și va prelua poziția de "președinte al consiliului de administrație". Această schimbare este programată să aibă loc înaintea ediției din ianuarie 2025 a Forumului.
Anunțul retragerii lui Schwab marchează punctul culminant al unei tranziții începute în 2015, prin care Forumul va trece de la o organizație condusă de fondatorii săi la una în care un președinte și un consiliu de administrație își asumă întreaga responsabilitate executivă, conform comunicatului WEF. Organizația, cu sediul la Geneva și 800 de angajați la nivel mondial, va evolua de la a fi o simplă "platformă de întrunire" la "principala instituție mondială de cooperare public-privat".
Comunicatul nu oferă detalii despre succesorul lui Klaus Schwab. În prezent, al doilea în ierarhia WEF este Borge Brende, de 58 de ani, fost ministru de externe al Norvegiei și actual președinte al Forumului. Klaus Schwab, născut în 1938 la Ravensburg, în Germania, era profesor de management la Universitatea din Geneva în 1971, când a fondat "Forumul european de management", precursorul actualului Forum. El a extins evenimentul invitând și lideri ai companiilor americane, transformând această reuniune într-un eveniment internațional major dedicat relațiilor de afaceri și schimburilor de idei, atrăgând elitele economice și politice mondiale la mesele rotunde organizate în stațiunea de lux din Alpii elvețieni.
Evenimentul anual de la Davos, odată considerat un simbol al globalizării, nu este lipsit de critici. Recunoscând schimbările în lume, WEF a intitulat tema conferinței de anul trecut "Cooperare într-o lume fragmentată", chemând liderii mondiali să răspundă crizelor economice, energetice și alimentare, în timp ce pun bazele unei lumi mai sustenabile, scrie Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News