Data publicării:

Klaus Iohannis, vizită în Japonia. Hartmann: Eveniment politic important. După ce 30 de ani am descoperit străzile de la Viena şi Berlin, există o dorinţă de a redescoperi Asia

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Administraţia Prezidenţială
Administraţia Prezidenţială

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis în Japonia a fost subiectul săptămânii la Geostrategica, cu H.D. Hartmann. Iată ce spune analistul de politică externă despre acest eveniment. 

"Subiectul săptămânii este vizita preşedintelui Klaus Iohannis în Singapore. Este o mişcare foarte interesantă. (...) Mi se pare informaţia săptămânii că, după umilirea premierului japonez Shinzo Abe, Dumnezeu să îl ierte, de către celebrul Tudose, premier de câteva luni al României, preşedintele României a fost primit de împăratul Japoniei. Mi se pare un gest deosebit. 

Vom vedea dacă această vizită se înscrie în mecanismul american de încercuire a Chinei sau dacă România cu adevărat și-a urmat și interesele sale directe. 

Să nu uităm, relațiile cu Japonia sunt relații de lungă durată, aproape mai mult de un secol. Să nu uităm că noi avem drumuri ale românilor în Japonia încă de dinainte de a avea ambasadă și relații diplomatice cu imperiul Soarelui Răsare și să nu uităm că din punctul acesta de vedere, orice vizită în Asia, redescoperirea de către România a Asiei, este un eveniment politic important.

Deci, o vizită în Japonia a liderului român, oricare ar fi acela, nu este un eveniment de necomentat. Iar legătura cu Singapore mi se pare fundamentală. Singapore, după cum știm, e societate, este un oraș-cetate, este un oraș-republică, o putere financiară a lumii, una din marile puteri al financiare, nu numai comerciale, dar și financiare. Ceea ce mie îmi spune că există o dorință a României de a redescoperi Asia, după ce timp de 30 de ani am descoperit străzile de la Viena şi Berlin. Cred că ele nu prea mai au gaz în acest moment. Şi atunci, ne ducem spre Asia. Să nu uităm, Singapore este unul dintre plămânii economici ai Asiei", a declarat H.D. Hartmann, la Geostrategica.

"În Japonia a fost parafat acordul de parteneriat strategic, un moment important. Să nu uităm că dacă la Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, a fost Ceauşescu o dată, iar Băsescu a fost primit doar de către premier, toţi preşedinţii români au trecut prin Palatul Imperial din Tokyo. E o atenţie specială pe care ne-o acordă Imperiul Soarelui Răsare", a precizat şi Vâlcu. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel