Klaus Iohannis va merge în SUA. Urmează să fie premiat de unul din cele mai influente think-tank-uri din lume
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa foto: Presidency.ro
Sursa foto: Presidency.ro
Președintele Klaus Iohannis va merge în SUA pe data de 8 Mai, la Washington DC.

Klaus Iohannis o să primească un premiu de la unul din cele mai influente think-tank-uri din lume, Atlantic Council.

Potrivit Atlantic Council, “premiile Distinguished Leadership ale Consiliului Atlantic celebrează persoanele cu cele mai înalte performanțe ce întruchipează pilonii relației transatlantice. În fiecare an, evenimentul adună o audiență internațională de elită, inclusiv actuali și foști șefi de stat, lideri politicii, ambasadori, membri ai Congresului și ai administrației, comandanți militari, lideri de afaceri internaționali și lideri din lumea presei“.

Eventuală vizită la Casa Albă

Alături de Klaus Iohannis vor fi premiate alte 3 personalităţi americane. Este vorba despre Generalul Christopher Cavoli, Comandatul Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), Gina Raimondo, Secretarului Comerţului din SUA şi Michelle Yeoh, Ambasador al Bunăvoinţei pentru ONU.

Cea mai importantă întrebare care va fi adresată de opinia publică din România este dacă la această vizită va avea parte și de o primire la Casa Albă. Nu se cunoaște momentan acest aspect. De asemenea, având în vedere contextul actual, se vehiculează că o astfel de vizită ar putea să însemne o eventuală încurajare din partea lui Joe Biden pentru candidatura preşedintelui României pentru poziţia de Secretar General al NATO, conform Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel