Klaus Iohannis și-a retras candidatura la șefia NATO de săptămâna trecută. România îl susține pe Mark Rutte
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Foto: Administrația Prezidențială a României
Foto: Administrația Prezidențială a României
Președintele Klaus Iohannis și-a anunțat de săptămâna trecută retragerea din cursa pentru conducerea NATO. 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat NATO că se retrage din cursa pentru șefia Organizației încă de săptămâna trecută. În CSAT, România și-a declarat susținerea pentru olandezul Mark Rutte. 

”Totodată, în ședința CSAT, Președintele României a informat că i-a anunțat pe aliații din cadrul NATO, la sfârșitul săptămânii trecute, asupra retragerii candidaturii sale pentru funcția de Secretar General al Organizației.

Președintele Klaus Iohannis a solicitat membrilor Consiliului să se pronunțe cu privire la candidatura lui Mark Rutte pentru funcția de Secretar General al NATO, aceștia declarându-se în favoarea susținerii de către România a candidaturii premierului olandez” anunță Administrația Prezidențială, în comunicatul ce a urmat ședinței CSAT. 

În urmă cu o zi, întrebat despre candidatura la conducerea NATO, președintele Klaus Iohannis declara: ”Despre NATO mai mult mâine. Aceste chestiuni le voi prezenta prima dată în CSAT, după aceea și opiniei publice, dar pot să vă asigur că mâine după-amiază veți fi integral lămuriți și putem să mergem mai departe. Considerați că acesta a fost un non-răspuns și o amânare”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel