Klaus Iohannis: România va continua să fie cel mai important susţinător al Republicii Moldova, cetăţenilor săi şi al integrării sale europene
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
România va continua să fie cel mai important susţinător al Republicii Moldova, cetăţenilor săi şi al integrării sale europene, transmite preşedintele Klaus Iohannis, cu ocazia împlinirii a 31 de ani de la proclamarea independenţei ţării vecine.


"Calde felicitări doamnei preşedinte Maia Sandu şi cetăţenilor Republicii Moldova cu ocazia Zilei Independenţei! România va continua să fie cel mai important susţinător al Republicii Moldova, cetăţenilor săi şi al integrării sale europene. UE - singura opţiune către un viitor prosper&democratic!", a spus preşedintele României într-un mesaj postat sâmbătă pe contul său de Twitter.

”Republica Moldova sărbătorește astăzi Ziua Independenței de stat, proclamată în urmă cu 31 de ani. România a fost primul stat care a recunoscut independența, fiind în permanență alături de Republica Moldova în parcursul său de dezvoltare și apropiere de spațiul european.

Construcția statală și națională a Republicii Moldova a traversat multiple provocări, implicând armonizarea unor curente diferite, nostalgii și realități obiective cu aspirațiile majorității române a populației Republicii Moldova. În toată această perioadă, România a fost alături de frații de peste Prut, de guvernele de la Chișinău, încercând să ajute la dezvoltarea instituțională, economică și la procesul de democratizare și integrare europeană, opțiunea fermă a unei majorități consistente a cetățenilor Republicii Moldova.

Contextul regional actual, complicat de agresiunea rusă în Ucraina, aduce în atenție și provocări legate de reducerea dependenței energetice față de Rusia și gestionarea frontierelor și a fluxurilor de refugiați din Ucraina. Suntem pregătiți să oferim sprijin în produse energetice, pentru a putea trece cu bine această iarnă, ajutor umanitar pentru refugiații ucraineni aflați pe teritoriul Republicii Moldova, alocări directe pentru susținerea bugetului de stat al Republicii Moldova... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel