Klaus Iohannis: România acordă o atenție specială relației cu Sfântul Scaun
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Klaus Iohannis a declarat vineri, la Roma, că România acordă o atenție specială relației cu Sfântul Scaun și apreciază în mod deosebit viziunea Sanctității Sale, Papa Francisc, despre nevoia de a crea mai multă solidaritate în societate.

Klaus Iohannis a vizitat Colegiu Pontifical Pio Romeno și a participat la o scurtă slujbă religioasă oficiată în capela colegiului.

"România are prin istoria și cultura sa istoria unei relații speciale cu Sfântul Scaun, pe care a exprimat în numeroase rânduri prin dialogul ecumenic și prin rolul pe care îl recunoaște bisericilor în societate. Dorința noastră e să dezvoltăm și să aprofundăm colaborarea excelentă existentă în prezent în planul relațiilor bilaterale", a mai spus Klaus Iohannis, în discursul susținut cu această ocazie.

El a apreciat activitatea Colegiului, arătând că acesta a fost și este "un loc de iradiere a spiritualității și culturii" și a amintit în acest context ierarhi precum Iuliu Hossu, care au cunoscut "prigoana și martiriul" din timpul regimului comunist.

Președintele Klaus Iohannis a fost primit vineri, la Vatican, de Papa Francisc, șeful statului fiind însoțit de soția sa, Carmen Iohannis, și de delegația prezidențială, scrie Agerpres.

VEZI ȘI: Papa Francisc a acceptat invitația președintelui Iohannis de a vizita România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel