Klaus Iohannis nu se retrage din cursa pentru șefia NATO: ”Șansele mele sunt rezonabile”. Charles Michel: Are deja un rol foarte important
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Președintele Consiliului European, Charles Michel, a vorbit despre rolul lui Klaus Iohannis în Consiliul European.

Klaus Iohannis, despre candidatura la șefia NATO: Nu intenţionez nici să mă retrag, nici să negociez altceva

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, întrebat fiind, că nu intenţionează să îşi retragă candidatura pentru funcţia de secretar general al NATO şi nici să negocieze o altă funcţie la nivel european.

"Domnule Președinte Klaus Iohannis, în ultimele săptămâni am văzut că unele dintre cele mai influente țări din NATO au declarat public că îl susțin pe Mark Rutte, contracandidatul dumneavoastră pentru funcția de Secretar General al NATO, chiar și după ce dumneavoastră ați spus public că vă doriți să candidați. În acest context, luați în calcul să vă retrageți sau să negociați o altă funcție la nivelul Uniunii Europene?", a fost întrebat Klaus Iohannis de unul dintre jurnaliști.

"Nu intenţionez nici să mă retrag, nici să negociez altceva. Mă concentrez pe NATO. Şi da, sunt câteva afirmaţii în spaţiul public. În continuare consider că şansele mele sunt rezonabile", a spus Klaus Iohannis.

"Domnul Iohannis are deja un rol foarte important în Consiliul European”

Charles Michel, a fost întrebat la Palatul Cotroceni referitor la posibilitatea ca președintele României, Klaus Iohannis să-i fie succesor la Bruxelles. Președintele Consiliului European l-a lăudat pe Klaus Iohannis și a afirmat că acesta are deja un rol foarte important pe plan european. 

"Domnul Iohannis are deja un rol foarte important în Consiliul European. Ajută foarte mult la construirea de punţi între ţările membre şi îmi exprim, pe această cale, recunoştinţa pentru rolul pe care l-a jucat şi până acum în Consiliul European", a declarat Charles Michel, aflat în România.

Totuși, Charles Michel, a evitat să se pronunțe pe subiectul candidaturii lui Klaus Iohannis la NATO, afirmând că "liderii se vor pronunța".

"Nesurprinzător, chestiunea NATO nu este una în care să mă pot pronunţa. Vor avea loc nişte alegeri şi liderii se vor pronunţa", a fost răspunsul lui Charles Michel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel