Klaus Iohannis, mesaj transmis cu prilejul Zilei Poliției Române
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri, 25 martie 2022, un mesaj cu prilejul Zilei Poliției Române. Mesajul a fost prezentat de către Ion Oprișor, Consilier Prezidențial, Departamentul Securității Naționale.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„Ziua Poliției Române”, celebrată odată cu sărbătoarea creștină a Bunei Vestiri, reprezintă în acest an un moment aniversar cu o însemnătate aparte, se împlinesc două secole de atestare documentară a unui serviciu public aflat mereu în slujba cetățeanului, a comunității și în sprijinul instituțiilor statului.

Este un prilej de a evoca și omagia trecutul, dar și de a aprecia mai bine rolul acestei profesii nobile în apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei și în protejarea comunităților.

În prezent, Poliția Română este o componentă importantă a sistemului național de securitate, cu un rol esențial în menținerea unui climat social stabil. Cetățenii români trebuie să se simtă permanent în siguranță, acesta fiind dezideratul căruia îi este subsumată întreaga dumneavoastră activitate, dragi polițiști. Aveți un rol determinant în creșterea gradului de siguranță publică și în întărirea sentimentului de securitate în rândul populației.

După doi ani dificili în care am avut de gestionat efectele pandemiei de COVID-19, ne confruntăm acum cu agravarea situației regionale de securitate și cu provocările generate de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei.

În contextul provocat de războiul care se desfășoară în vecinătatea noastră, o nouă sarcină esențială pentru dumneavoastră o constituie garantarea siguranței refugiaților care ajung în țara noastră, rămân aici sau se află în tranzit.

În aceste momente, poate mai mult ca oricând, activitatea dumneavoastră dobândește un impact sporit asupra vieții, sănătății și siguranței românilor. Tăria de caracter, ambiția de a fi mai buni și mai eficienți, ca și devotamentul pentru respectarea legii și a drepturilor cetățenilor, toate acestea trebuie să rămână trăsăturile dumneavoastră definitorii.

În același timp, nu trebuie să dați niciun moment dovadă de indulgență față de cei care încalcă legea și îi pun în pericol pe semenii lor. Toleranță zero față de fenomenul infracționalității este fundamentul pe care se poate construi o societate în care cetățenii au garanția că sunt protejați.

Exigențele și așteptările cetățenilor față de modul în care își desfășoară activitatea Poliția Română sunt din ce în ce mai mari. Am încredere că vă veți îndeplini îndatoririle cu responsabilitate și că veți asigura servicii de calitate, bazate pe cinste, integritate, onestitate și respect față de cetățenii români.

La mulți ani!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel