Klaus Iohannis, mesaj transmis comunităţii musulmane din România cu ocazia începerii lunii postului Ramadan
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 22 martie 2023, un mesaj comunității musulmane din România cu ocazia începerii lunii postului Ramadan.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

"La început de Ramadan, cea mai importantă lună a calendarului religios musulman, adresez calde urări de sănătate şi prosperitate credincioşilor musulmani din România, etnici turci şi tătari.

Doresc să transmit, totodată, conducerii Cultului şi credincioşilor musulmani din ţara noastră aprecierea mea pentru implicarea exemplară în ajutorarea victimelor cutremurului catastrofal din Turcia şi Siria, în care şi-au pierdut viaţa zeci de mii de oameni, precum și pentru solidaritatea cu poporul ucrainean, tragic afectat de războiul brutal declanşat de Federaţia Rusă.

Aşa cum toate religiile lumii consacră o perioadă specială reflecţiei asupra valorilor lor fondatoare, luna postului Ramadan reprezintă, pentru toţi credincioşii musulmani, un prilej de a-şi reasuma sensurile Coranului, întărind mesajul său spiritual de pace şi înțelegere, de încredere în umanitate.

Comunitatea musulmană din România demonstrează şi cu acest prilej importanţa, forţa şi vitalitatea dialogului intercultural care stă la baza coexistenţei armonioase dintre oameni cu credinţe şi tradiţii diferite.

Fie ca luna postului Ramadan să vă lumineze şi să vă aducă bucurie în familie, pace în comunitate, să vă inspire şi pe mai departe în împlinirea binelui comun.

Ramadan Karim!", a atransmis președintele Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel