Klaus Iohannis, mesaj la  deschiderea  Festivalului Internațional de Inovație în Tehnologii Medicale – SSIMA 2022
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj în cadrul deschiderii oficiale a Festivalului Internațional de Inovație în Tehnologii Medicale – SSIMA 2022. Mesajul a fost prezentat de către Diana-Loreta Păun, Consilier Prezidențial - Departamentul Sănătate Publică.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului (traducerea în limba română și textul original în limba engleză):

Distinși oaspeți,

Doamnelor și domnilor,

Îmi face o deosebită plăcere să ofer Înaltul Patronaj Festivalului Internațional de Inovație în Tehnologii Medicale, SSIMA, ediția 2022, în semn de recunoaștere a eforturilor organizatorilor și a necesității reformării sistemului de sănătate.

Lumea este într-o continuă schimbare, iar știința, tehnologia și inovația revoluționează medicina la un nivel de neimaginat chiar și față de acum 20 de ani. Efectele acestor transformări sunt majore și au impact direct asupra vieții noastre de zi cu zi.

Rolul decisiv al mediului academic în formarea abilităților noilor generații este incontestabil, pentru că implicarea acestui sector aduce un bagaj științific autentic la dezbaterile pe teme de actualitate. Salut, astfel, accentul pus de Festival pe educație și consider că participarea mediului academic este esențială pentru dezvoltarea competențelor și valorificarea lecțiilor învățate.

Implementarea inovațiilor științifice și a soluțiilor tehnologice pentru realizarea Agendei de dezvoltare durabilă și redresarea post COVID-19 necesită însă o cooperare extinsă.

Industria este, de asemenea, un jucător crucial în furnizarea de resurse inovative pentru a oferi îngrijire sigură și echitabilă, pentru a anticipa crizele viitoare și pentru a răspunde eficient provocărilor pe care acestea le-ar putea genera.

Pandemia de COVID-19 a arătat amploarea fenomenului globalizării. Lumea este mai conectată ca niciodată, iar împărtășirea cunoștințelor și bunelor practici, schimbul de noi idei și perspective, crearea de rețele sunt esențiale pentru construirea unei comunități internaționale care sprijină serviciile de sănătate.

Pentru a aborda problemele care ne afectează pe toți, trebuie să lucrăm în parteneriat. Prin urmare, salut inițiativa SSIMA pentru oportunitatea excelentă pe care o oferă profesioniștilor din domeniul sănătății, factorilor de decizie politică, mediului academic și industriei de a face schimb de idei și de a promova modele de îngrijire inovatoare.

România contribuie la efortul global de a identifica acțiuni inovatoare menite să răspundă amenințărilor la adresa sănătății, să accelereze dezvoltarea și să reducă inegalitățile în accesul la servicii de sănătate.

Am încredere că exemplul de bună practică de astăzi este doar primul dintr-un lung parcurs constructiv.

Vă doresc succes și multă sănătate!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel