Klaus Iohannis, la prima acţiune de împădurire din zona deşertificată din sudul României
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 23 Martie 2021, 17:36
WhatsApp
Administraţia Prezidenţială
Administraţia Prezidenţială
Preşedintele Klaus Iohannis va participa la prima acţiune de împădurire din zona deşertificată din sudul României, anunţă Administraţia Prezidenţială. 

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa miercuri, 24 martie 2021, în orașul Dăbuleni, județul Dolj, la prima acțiune din cadrul campaniei de împădurire în zona deșertificată din sudul României, care este inițiată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Acțiunea de plantare pe teren nisipos se desfășoară în marja Zilei Internaționale a Pădurilor, tema din acest an fiind Restaurarea Pădurilor.

Restaurarea și managementul sustenabil al pădurilor ne ajută să răspundem schimbărilor climatice și să protejăm biodiversitatea, pădurile adăpostind 80% din biodiversitatea terestră.

Președintele Klaus Iohannis va discuta cu autoritățile centrale și locale prezente la eveniment despre măsurile care vor fi luate pentru a accelera campania de împădurire pe terenuri degradate și nisipoase, o componentă importantă a Programului Național de Împăduriri.

În contextul schimbărilor climatice, trebuie intensificat efortul de împădurire mai ales în sudul României, în județe care au deficit de pădure și sunt mai expuse la deșertificare", transmite Administraţia Prezidenţială într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?