Klaus Iohannis, la evenimentul „Femei în sustenabilitate”
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Iohannis: Nu poate negocia nimeni peste capul ucrainenilor. România îi va susține în continuare
Iohannis: Nu poate negocia nimeni peste capul ucrainenilor. România îi va susține în continuare
Președintele României, Klaus Iohannis, va participa miercuri, 1 martie 2023, la evenimentul „Femei în sustenabilitate”, care va fi găzduit la Palatul Cotroceni.

Reuniunea va aduce în prim-plan contribuția femeilor, inclusiv a celor care sunt la început de carieră, la promovarea și atingerea obiectivelor pe care țara noastră le urmărește în domeniul sustenabilității.

La acest eveniment vor participa doamne cu implicare substanțială în promovarea sustenabilității în sectorul public, asociativ, financiar și de afaceri, educativ și de cercetare. Femeile joacă deja un rol central în adaptarea la impactul schimbărilor climatice, tranziția energetică, economia verde sau educația pentru mediu și climă.

Președintele Klaus Iohannis a susținut constant implicarea femeilor în viața politică, economică și socială, iar evenimentul, care va fi organizat la Palatul Cotroceni, va pune accentul pe sustenabilitate, un domeniu relativ nou, dar relevant pentru o dezvoltare durabilă pe termen lung.

Provocările majore legate de limitarea schimbărilor climatice, creșterea economică sustenabilă sau reducerea poluării necesită contribuția tuturor, femei și bărbați deopotrivă. În acest sens, discuțiile dintre invitați, din țară și din străinătate, vor facilita schimbul de opinii și bune practici privind participarea mai consistentă a femeilor la procesele decizionale și politicile legate de sustenabilitate.

Vezi și: Iohannis laudă procesul pentru desemnarea șefilor marilor parchete: „Un pas important, o procedură de la zero”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel