Klaus Iohannis ia atitudine: Trebuie să acționăm
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis atrage atenția asupra pericolelor ce afectează sănătatea cetățenilor, existând tot mai multe amenințări la adresa sănătății publice. 

"Sănătatea individului nu poate fi separată astăzi de sănătatea mediului. Exemplele recente sunt sugestive. De la infecţiile cu virusul Zika până la bolile provocate de alimente necontrolate, ne confruntam cu tot mai multe ameninţări la adresa sănătăţii publice", a precizat şeful statului, la Palatul Cotroceni, la dezbaterea "Dialog asupra politicilor de sănătate şi mediu în România".

El a subliniat că sănătatea trebuie să fie prezentă în toate politicile.

"Dacă vrem o populaţie cu o mai bună stare de sănătate, dacă vrem mai multă siguranţă în materie de sănătate publică şi dacă vrem o societate prosperă, răspunsul este unul singur: sănătatea în toate politicile. Acest lucru presupune o abordare integrată şi interdisciplinară, care nu mai priveşte doar sănătatea individului şi a populaţiei, ci şi pe cea a ecosistemului", a arătat Klaus Iohannis.

Şeful statului a subliniat că, sub presiunea a numeroşi factori care afectează sănătatea oamenilor şi mediului, nu mai este timp de pierdut.

"Cred că este momentul să acţionăm acum, printr-o asemenea abordare integrată, pentru a anticipa provocările viitorului, inclusiv cele legate de evoluţia demografică", a afirmat Klaus Iohannis.

El a mai spus că se bucură că acest dialog are loc la Palatul Cotroceni, deoarece ca preşedinte a asumat prevenţia, educaţia pentru sănătate şi principiul sănătăţii în toate politicile ca direcţii principale. "Cred că ne leagă aşadar o abordare comună şi dorinţa de a găsi soluţii integrate. Cu cât mai mult aducem în atenţia oamenilor această abordare şi vorbim despre ea cu determinare şi curaj, cu atât avem mai multe şanse ca ea să devină realitate şi să lăsăm generaţiilor următoare mai multe răspunsuri şi nu mai multe probleme de rezolvat", a conchis şeful statului.

La dezbaterea 'Dialog asupra Politicilor de Sănătate şi Mediu în România' au participat miniştrii Sănătăţii, Vlad Voiculescu, Educaţiei, Mircea Dumitru, europarlamentarul PNL Cristian Buşoi, reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ai Institutului Naţional de Sănătate Publică, ai Parlamentului - Lucia Varga (PNL), Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel