Data publicării:

Klaus Iohannis, fotografiat în biserică. Autorul imaginii, reproșuri după ce a fost postată pe Facebook

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp

Prima Doamnă a României a postat, în urmă cu două zile, pe Facebook, o fotografie cu președintele Klaus Iohannis în biserică, în timp ce se ruga, ceea ce a stârnit reacții controversate în mediu virtual, dar și în media. Autorul imaginii, fotograful de documentar și ambasador al Worldvision România, Mugur Vărzariu, a comentat în legătură cu acest subiect pentru Evenimentul Zilei , exprimându-și totodată și o nemulțumire legată de un mic detaliu.

După ce imaginea cu președintele Klaus Iohannis în biserică a fost postată pe contul de socializare a Primei Doamne a României, nu puțini au fost cei care au susținut că nu trebuia popularizată.  

Klaus Iohannis, prima ieșire publică din acest an, la catedrala mitropolitană ortodoxă Sibiu. Ce spune Chirieac

Autorul fotografiei, Mugur Vărzariu, a explicat pentru sursa citată, că imaginea a fost realizată pe 2 noiembrie 2014 și face parte dintr-un documentar de campanie. În plus, Vărzariu a precizat că a întâmpinat câteva probleme la acel moment, neavând informații precise despe programul oficial al celui care avea să devină președintele României. 

"În îmbulzeala de la sfârșitul slujbei, atât doamna Iohannis cât și domnul președinte au trecut pe lângă mine fără să îi observ. În ultimul moment am reintrat în biserică și i-am zărit în dreptul altarului. Este singurul cadru pe care îl am cu cei doi la biserică. Pot spune că a fost un miracol faptul că am reușit", a explicat fotograful.

Mugur Vărzariu, reproș după ce fotografia a fost postată pe Facebook

În opinia lui Mugur Vărzariu, în SUA, dacă președintele apare într-o astfel de fotografie - nu ar exista probleme, iar lumea nu ar reacționa negativ - cum au reacționat pe rețelele de socializare o parte din cei care au văzut poza postată de prima doamnă.

"Lumea trebuie să înțeleagă că este o fotografie documentar, care îți arată ceva la care în mod normal nu ai acces", a mai adăugat Vărzariu.

Fotograful are însă și el un reproș legat de publicarea imaginii pe contuld e socializare al soției președintelui, Carmen Iohannis:  "Trebuie respectată munca unui om, implicit și drepturile de autor. Trebuie atribuită fotografia și să trebuie să fie citată sursa, respectiv www.mugurvarzariu.com. Așa este corect", a mai spus Mugur Vărzariu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel