Klaus Iohannis, discuție telefonică cu Charles Michel. Ce au vorbit cei doi lideri
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Klaus Iohannis, discuție telefonică cu Charles Michel. Ce au vorbit cei doi lideri / Foto: Facebook Klaus Iohannis
Klaus Iohannis, discuție telefonică cu Charles Michel. Ce au vorbit cei doi lideri / Foto: Facebook Klaus Iohannis
Klaus Iohannis a avut o discuție telefonică cu Charles Michel.

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat joi, la telefon, cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, despre principalele subiecte aflate pe agenda reuniunii extraordinare a Consiliului European. Potrivit preşedintelui, principalele teme care vor fi abordate la Summitul Consiliului sunt: modalităţile de sprijin umanitar şi financiar pentru Ucraina, securitatea alimentară, energia, dar şi teme legate de apărare.

"În pregătirea reuniunii extraordinare a Consiliului European din 30-31 mai, am avut un schimb de opinii cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cu privire la principalele subiecte de pe agenda summitului: sprijin umanitar şi financiar pentru Ucraina, securitate alimentară, energie, securitate şi apărare", a scris președintele României, joi, pe Twitter. 

Reuniunea extraordinară a Consiliului European va avea loc în zilele de 30 și 31 mai.

Europa a fost „lacomă”, nu „naivă” în fața Rusiei, anunță comisarul pentru concurență al Uniunii Europene

Încredințând Rusiei o mare parte din aprovizionarea cu energie, europenii s-au dovedit a fi „lacomi” și nu „naivi”, a declarat marți comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager, într-un interviu acordat mai multor ziare europene.

"Nu am fost naivi, am fost lacomi. Industria noastră s-a construit foarte mult în jurul energiei rusești în primul rând pentru că era ieftină", ​​spune Vestager, care este și vicepreședinte al Comisiei Europene.

Ea adaugă că atitudinea europenilor este aceeași "cu cea a Chinei pentru multe produse sau a Taiwanului pentru cipuri, unde am mers în primul rând pentru a găsi costuri de producție mai mici". Dar "a existat un mare risc - dependența - pe care îl plătim astăzi” prin consecințele războiului din Ucraina, explică comisarul care judecă că „acum va trebui mai degrabă să plătim o poliță pentru securitate”, în special mizând pe gazul natural lichefiat (GNL), care este mai scump, dar care ar putea oferi "stabilitate și predictibilitate, ceea ce va duce la investiții". Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel