Data actualizării:
Data publicării:

Klaus Iohannis, discuţie cu Boris Johnson despre Ucraina înainte de Summit-ul NATO

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Politica
WhatsApp
Administraţia Prezidenţială
Administraţia Prezidenţială
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat că a avut o discuţie cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson, cu doar câteva zile înainte de Summit-ul NATO. 

"Înaintea Summit-ului NATO, am avut un schimb de puncte de vedere cu premierul Boris Johnson, al Marii Britanii, despre situaţia din Ucraina şi despre eforturile comune pe care le depunem pentru a sprijini Ucraina. Am discutat, de asemenea, despre măsurile necesare care trebuie luate pentru întărirea flancului estic", a scris Klaus Iohannis pe Twitter. 

Joi, 24 martie, preşedintele Klaus Iohannis va merge la Summit-ul NATO. 

Marţi, preşedintele Poloniei vine la Cotroceni 

Președintele Poloniei Andrzej Duda vine marți la București și va avea, la ora 16.00, o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, anunță Administrația Prezidențială.

Conform sursei citate, cei doi şefi de stat vor avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale. De asemenea, vor susţine declaraţii de presă comune.

Preşedintele Andrzej Duda efectuează luni o vizită de lucru la Chişinău, unde va avea o întrevedere cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei. Iohannis: Poziția NATO e foarte clară!

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre implementarea unei zone aeriene de excludere deasupra Ucrainei:

„Poziția NATO este destul de clară. Nu, să fiu mai precis, poziția NATO este foarte clară: NATO nu își dorește un conflict militar cu Federația Rusă. NATO dorește să întreprindă orice se poate întreprinde pentru a nu lăsa războiul să se extindă dincolo de granițele în care se desfășoară acum. Măsurile pe care le-a luat NATO, pe care le-a luat Uniunea Europeană sunt de tip sancțiuni economice. În consecință, impunerea unei zone în care nu se poate zbura, un no-fly zone, nu se poate realiza practic, fiindcă o astfel de zonă în care nu se poate zbura se poate impune doar militar, și nu dorim să creăm premisele pentru extinderea conflictului armat din Ucraina. Această poziție este foarte clară și România s-a raliat la această poziție.“, a precizat președintele Iohannis. 

Președintele Klaus Iohannis declara, după întrevederea cu președintele Estoniei, Alar Karis, în contextul invaziei ruse în Ucraina, că este nevoie urgent de consolidarea substanțială și echilibrată a întregului Flanc Estic al Alianței Nord-Atlantice. VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel