Klaus Iohannis, despre declarația lui Rareș Bogdan: Mă gândesc că l-a luat un pic valul
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro
Aflat la Praga, înaintea participării la prima reuniune a Comunității Politice Europene, președintele Klaus Iohannis a răspuns unei întrebări referitoare la discursul lui Rareș Bogdan cu referire la aderarea României la Spațiul Schengen. 

Am auzit ieri în Parlamentul European o amenințare că România ar putea bloca transporturile de cereale dacă sunt țări care vor bloca accesul României în Schengen. Există această posibilitate? Afirmația a fost făcută chiar de un europarlamentar PNL, a fost întrebat președintele Klaus Iohannis.

"Mă gândesc că l-a luat un pic valul. Așa o variantă nu există! Noi dimpotrivă, facem tot ce putem ca să înlesnim exportul de cereale din Ucraina, pentru a preveni o criză alimentară globală. Deci așa ceva iese din orice discuție!", a declarat șeful statului. 

Această declarație vine după ce Rareș Bogdan a avut un discurs dur, în cazul în care România nu va fi primită în Schengen.

„Ce trebuie să mai facem pentru a fi tratați de la egal la egal și respectați? Să provocăm o criză alimentară la nivel european, să blocăm la graniță trenurile și sutele de camioane cu cereale care tranzitează zilnic România spre piețele occidentale, în Olanda, Belgia, Franța, Austria, Germania, Italia? Nu ne obligați să jucăm și noi dur. Am fost mult prea eleganți și mult prea tăcuți până acum. Nu suntem mai puțin europeni decât cei din vest. Nu îi trimiteți pe alegătorii români spre populiști și eurosceptici. Blocarea României și a Bulgariei în afara Schengen este o nedreptate față de un popor profund european”, a spus eurodeputatul PNL Rareș Bogdan în plenul Parlamentului European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel