Klaus Iohannis, decret de decorare post-mortem a arhitectului Zeno Bogdănescu
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Zeno Bogdănescu
Zeno Bogdănescu
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare post-mortem a profesorului universitar doctor arhitect Zeno Bogdănescu.

Astfel, în semn de apreciere pentru contribuţia remarcabilă la dezvoltarea şi recunoaşterea şcolii noastre de arhitectură şi a rezultatelor obţinute în formarea intelectuală şi umană a tinerelor generaţii, Președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Serviciul Credincios" în grad de Cavaler, profesorului universitar doctor arhitect Zeno Bogdănescu, precizează Administrația Prezidențială într-un comunicat.

Absolvent al Institutului de Arhitectură "Ion Mincu" și al Institutului de Arta Teatrală si Cinematografică „Ion Luca Caragiale" din București, Zeno Bogdănescu a fost unul dintre animatorii români de succes în anii '80-'90. Filmografia sa cuprinde pelicule realizate în tehnici diverse, de la tehnica obişnuită a desenului animat la grafica animată, de la pixilaţie, la animaţia de nisip. Începând cu anul 1995, Zeno Bogdănescu s-a consacrat în exclusivitate arhitecturii. Doctor în arhitectură şi urbanism, membru al Ordinului Arhitecţilor din România, membru al Uniunii Arhitectilor din Romania, Zeno Bogdănescu a câștigat numeroase concursuri naţionale de arhitectură şi sistematizare. Decan și, ulterior, rector, prof. univ. dr. arh. Zeno Bogdănescu a condus principala instituție universitară din București, dedicată formării specialiștilor în domeniul arhitecturii și urbanismului, Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel