Klaus Iohannis, cinci directive pentru PNL. Strategia de anihilare a PSD
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Iohannis - Ploiesti
Iohannis - Ploiesti
Klaus Iohannis le-a trasat liberalilor cinci direcții de acțiune în lupta cu PSD, au confirmat pentru DCNews participanți la întâlnirea președintelui cu liderii PNL, în ședința Biroului Executiv al partidului.

Klaus Iohannis a declarat public că PSD nu a fost înlăturat de la putere decât parțial, iar PNL trebuie să acționeze astfel încât să-l îndepărteze ”de la butoane” pentru mai mulți ani. Cred în lupta anti-PSD a spus președintele.

În discuțiile la care presa nu a avut acces, președintele le-a trasat liberalilor cinci ”directive”, parte dintr-o strategie de anihilare a PSD:

-Remanierea guvernului să aibă loc până la sfârșitul luni februarie 2020.

-Alegerea primarilor să se desfășoare în două tururi.

-Președinții de Consilii Județene să fie aleși prin votul consilierilor.

-Să schimbe președintele Camerei și al Senatului cu oameni PNL sau din grupurile aliate. 

-Să organizeze alegeri parlamentare anticipate.

Guvernul și grupurile parlamentare ale PNL vor aplica acecastă strategie prin toate mijloacele permise de Constituție: legi, ordonanțe de urgență sau asumarea răspunderii. De remarcat că președintele a insistat asupra necesității schimbării președinților PSD ai Camerei și Senatului cu oameni ”PNL sau din grupurile aliate”.

Această idee a fost reluată și în declarația pentru presă, în care președintele Klaus Iohannis a avertizat PNL că ”adversarul este PSD, nu USR”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel