Turneul lui Klaus Iohannis, apărat de un vocal lider PSD: Întotdeauna Africa a fascinat. Ce face președintele face foarte bine
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Klaus Iohannis, vizită de stat în Republica Kenya (Nairobi)
Klaus Iohannis, vizită de stat în Republica Kenya (Nairobi)
Președintele face foarte bine în Africa, afirmă un lider PSD.

Președintele Comisiei de Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților, Adrian Solomon, a fost întrebat, în emisiunea ”D`Economic News”, de către Alex Vlădescu, despre turneul în Africa al președintelui Klaus Iohannis. Întrebat dacă au un rol vizitele președintelui și dacă merită să fie scoși banii pentru ele din Fondul de Rezervă sau se putea renunța la ele, Adrian Solomon a răspuns: ”În numele economiei la buget, putem renunța și la Parlament”. Social democratul afirmă că ”democrația costă și, mai mult decât atât, faima României în lume trebuie purtată de către întâiul om al statului, votat de cei mai mulți cetățeni și anume președintele țării”. 

”Africa este un continent pe care noi l-am ignorat, în ultimii 30 de ani, după Revoluție, în condițiile în care am avut participări serioase acolo la dezvoltarea națiunilor post-coloniale și ar fi trebuit să continuăm asemenea predecesorilor noștri din vremurile comuniste. Am păstrat legături firave care ne-au costat economic. Uitați-vă la China, care aproape că a cumpărat un sfert din continent, pentru resursele lor, investiții, pentru tot ce înseamnă oportunitățile respective în acele zone.

Eu cred că acest turneu este absolut necesar, dincolo din comentariile unora din opoziție sau chiar ale unor colegi de-ai mei din aparatul guvernamental. Lucrurile trebuie luate în serios, nu putem trimite președintele cu mașina în Africa și nici măcar cu un avion de linie, atât timp cât ai de făcut atâtea vizite într-un timp scurt în diverse colțuri ale continentului.

Prin urmare, sper să fie un turneu care să deschisă punți de comunicare serioase între guverne și oamenii de afaceri. Sper să aducă un plus de valoare în viitor, ca să-l putem cuantifica și ca efect benefic. Ceea ce face președintele face foarte bine. Programul îl fac și gazdele, nu poți să eviți întâlnirea cu ansamblurile folclorice în România, cum nici în Africa cu triburile băștinașe. Întotdeauna, Africa a fascinat” a spus Solomon. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel