Data publicării:

Klaus Iohannis a semnat decretele pentru numirea noilor miniştri ai Muncii şi Familiei

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Politica
WhatsApp
Administraţia Prezidenţială
Administraţia Prezidenţială
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele prin care Natalia Intotero şi Simona Bucura-Oprescu au fost numite în funcţiile de ministru al Familiei, respectiv al Muncii. 

"Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 19 iulie 2023, următoarele decrete:

Decret prin care se numește în funcția de membru al Guvernului doamna Simona Bucura-Oprescu, ministrul muncii și solidarității sociale;

Decret prin care se numește în funcția de membru al Guvernului doamna Natalia-Elena Intotero, ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 14:00, la Palatul Cotroceni", transmite Administraţia Prezidenţială. 

Cele două posturi din Guvern au rămas vacante după ce Marius Budăi şi Gabriela Firea au demisionat, ca urmare a scandalului iscat de ancheta în cazul azilelor groazei din Ilfov. 

"Cred că demisiile politice au fost suficiente, pentru moment. Este important să se găsească persoanele care s-au făcut efectiv vinovate de grozăviile descoperite. Pe de altă parte, sigur că cele două portofolii așteaptă noi titulari. Premierul m-a informat despre intenția de a propune două persoane și, probabil, miercuri deja vor depune jurământul", a declarat Klaus Iohannis de la Bruxelles, unde a participat la summit-ul UE-CELAC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel