Klaus Iohannis a mers în Japonia cu metroul spre Otopeni în dosar. Ambasadorul Ovidiu Dranga: A contat foarte mult/ Bogdan Chirieac: Veste excelentă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto presidency
foto presidency
Președintele Klaus Iohannis a făcut o vizită, recent, în Japonia, unde a marcat mai multe reușite. 

”Am vești bune, deja cred că se conturează o dorință a anumitor companii japoneze să continue prezența în România sau să și-o dezvolte în zona infrastructurii. Sunt semnale în acest sens. A contat foarte mult în discuțiile pe care le-a avut președintele Klaus Iohannis faptul că s-a deblocat proiectul care trenează de ceva vreme, M6, metroul către aeroportul Otopeni. Știu că exista o așteptare din partea partenerilor japonezi vizavi de deblocarea acestui proiect. Președintele Klaus Iohannis a confirmat că proiectul merge înainte” a anunțat ambasadorul României în Japonia, Ovidiu Dranga, în interviul acordat DCNews. 

”S-a deblocat proiectul metroului către Aeroportul Otopeni, e o veste excelentă și ușor incredibilă pentru mine, d-le ambasador” a remarcat analistul politic Bogdan Chirieac. 

”La momentul deblocării acestui proiect, am avut și eu sentimentul că asistăm la o minune, la o dezvoltare spectaculoasă - să nu-i spunem totuși minune, e prea mult spus, dar vă mărturisesc că am avut aceeași reacție ca și dvs.” a mărturisit ambasadorul. 

Japonia asigură o parte din finanțare, pentru tronsonul II. Rămâne de văzut dacă firmele japoneze vor participa la licitație pentru asigurarea sistemului de asigurare a energiei, a sistemului de comunicații și semnalizare, fiind semnale că există companii japoneze interesate. ”Există interes, asta vă pot spune” a afirmat Ovidiu Dranga. 

Citește și: EXCLUSIV  Realizările lui Klaus Iohannis în Japonia. Ce a ”livrat” președintele. Dezvăluirile ambasadorului Ovidiu Dranga

Vezi interviul complet: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel