Kjaer, rol vital în recuperarea lui Eriksen. Bunul prieten a făcut tot posibilul pentru a-i salva viața
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Un bun prieten al lui Christian Eriksen a fost alături de el încă din primele momente de la colaps.

Conform Marca, Simon Kjaer a jucat un rol monumental în procesul de salvare a vieții fotbalistului danez prăbușit pe teren la finalul primei reprize a partidei cu Finlanda de la Copenhaga, la EURO 2020. După ce Eriksen a picat cu fața pe gazon, căpitanul Danemarcei, Kjaer, a alergat din poziția sa de apărător până la colțul terenului unde a avut loc incidentul, luându-i pulsul colegului său și asigurându-se că nu-și înghite limba, lucru care ar fi putut duce la sufocare.

Chiar dacă medicii au intervenit la rândul lor extrem de prompt, Kjaer a avut prima intervenție care i-a permis circulația aerului către plămâni, fiindcă limba devine cel mai tare mușchi al corpului și poate bloca respirația. Actele eroice ale căpitanului danez, legitimat la AC Milan, nu s-au terminat acolo. După ce le-a arătat calea medicilor, pe teren, acesta a format și peretele de intimitate alături de colegi în fața lui Eriksen. Ulterior, acesta a consolat-o și pe partenera lui Christian, Sabrina, alături de care fotbalistul are doi copii.

VEZI ȘI: VIDEO | Momente GROAZNICE la EURO 2021. Christian Eriksen, leşin pe teren

Antrenorul Danemarcei a confirmat că decizia reluării partidei a fost luată de jucători, chiar dacă erau picați din punct de vedere emoțional

Antrenorul Kasper Hjulmand a spus că UEFA a pus la dispoziția echipelor două opțiuni, cea de a relua meciul în acea seară sau a doua zi, la prânz. Decizia de a continua partida în aceeași seară a fost luată de jucători, a confirmat danezul.

„Am avut două opțiuni. Meciul trebuia să fie gata în aceeași seară sau duminică, la prânz. Jucătorii n-ar fi putut să meargă la hotel, să stea treji toată noaptea și apoi să vină înapoi cu autobuzul, duminică, pentru a termina partida. Să fim sinceri, totul a fost să scăpăm de partida. Acest lucru a fost ales de jucători”, a mai spus antrenorul vizibil emoționat de evenimentul neplăcut care se putea transforma într-o mare tragedie.

Kjaer nu a mai putut continua partida din cauza neconcentrării

Tot Hjulmand a explicat că liderul echipei sale, Kjaer, nu a mai putut continua partida fiindcă nu era mental în joc, cerând să fie scos de pe teren și înlocuit. Acesta locuiește în Milano, fiind prieten cu familia lui Eriksen care joacă la rivalii echipei sale, Internazionale. Prietenia cu Christian este una strânsă, astfel că evenimentul a fost cu atât mai traumatic pentru Simon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel