KIT SUPRAVIEȚUIRE ACCIDENT. Benea: "Martor tăcut", cel mai important obiect din mașină
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Un kit de supravieţuire, ţinut la îndemână în maşină, vă poate salva viaţa în cazul unui accident.

Ion Benea, director al Centrului de Supraviețuire Urbană şi expert în arte marţiale, într-un interviu luat de către Liviu Harbuz pentru DC News, a explicat tuturor şoferilor ce ar trebui să conţină un kit de supravieţuire în caz de accident. Vorbim despre un bagaj pe care ar trebui să îl aibă la îndemână toţi şoferii şi care să conţină un set de obiecte ce pot salva viaţa celor din autoturism în cazul producerii unui accident. 

"Eu le recomand cursanţilor mei să folosească o centură care să înconjoare scaunul şoferului şi care să fie dotată cu mai multe buzunare în care poţi ţine mai multe obiecte. Acestea au avantajul că sunt poziţionate de aşa manieră încât să-ţi ofere utilizarea lor cât mai uşoară. Bagajul de maşină poate fi îmbogăţit de această centură care trebuie să conţină mai multe elemente pe care vi le voi enumera în cele ce urmează.

Acest bagaj trebuie să conţină, pentru început, un dispozitiv special pentru descarcerare, cu care să spargi geamul şi să tai centura.

Cele mai utilizate sunt nişte dispozitive fabricate în Statele Unite sau în China cu care poate fi spart geamul şi poate fi tăiată centura în caz de nevoie. Se găsesc şi în România, în toate magazinele de specialitate – mă refer la cele de arme, cele de pescuit şi vânătoare şi în alte astfel de magazine. Cea mai importantă componentă, cea mai frecvent utilizată este camera video, martorul tăcut.

[citeste si]

Pentru autoapărare se recomandă folosirea, de la un dispozitiv cu electroşoc, spray neuroparalizant, lacrimogen sau oricare dintre ele.

Fac o paranteză şi precizez că pentru a putea folosi astfel de dispozitive este nevoie de un curs pentru că au fost situaţii în care spray-ul a fost folosit contra vântului. Recomand ca sprayul respectiv să fie cu jet şi nu pulverizator.

Pe urmă ar fi un cuţit. Eu recomand ca dotările să fie făcute cu instrumente performante. Dacă nu ai posibilitatea, şi unul neperformant poate fi destul de bun ca să te poată scoate din încurcătură. Trusa, inevitabil, ar trebui să conţină şi o lanternă, o baghetă, un beţişor care să fie folosit pentru autoapărare, dar care să poată fi folosit şi la respiraţia sub apă", a explicat Ion Benea, director al Centrului de Supraviețuire Urbană 

Întregul material cu Ion Benea, directorul al Centrului de Supraviețuire Urbană, îl puteţi vedea mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel