Kim Jong Un, permisiune pentru Donald Trump
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Donald Trump - Kim Jong Un
Donald Trump - Kim Jong Un
Liderul nord-coreean Kim Jong Un este dispus să permită accesul inspectorilor la izolatul complex nuclear de la Yongbyon, principalul din ţară, transmite Reuters, care preia o relatare a agenţiei sud-coreene Yonhap având la bază o sursă diplomatică de rang înalt.

'Înţeleg că preşedintele Kim i-a spus preşedintelui Moon (al Coreei de Sud) în cadrul summitului lor din septembrie că, dacă Statele Unite fac paşii corespunzători, el ar fi dispus nu doar să închidă centrul nuclear de la Yongbyon, ci şi să permită verificări', a adăugat Yonhap citând aceeaşi sursă.

Condiții pentru SUA

Aceasta a mai arătat că Moon i-a transmis mesajul respectiv preşedintelui american, Donald Trump, la întâlnirea lor de la New York, din septembrie, cu prilejul Adunării Generale a Naţiunilor Unite. Anterior, Kim Jong Un exprimase disponibilitatea de a închide complexul nuclear dacă Washingtonul ia măsuri 'corespunzătoare', dar nicio ofertă privind accesul inspectorilor nu a fost semnalată. SUA au subliniat importanţa verificărilor în timp ce negociază cu Nordul asupra denuclearizării Peninsulei Coreene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel