Data publicării:

Kim Jong-Un, liderul Coreei de Nord, vrea mai multe arme

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Coreea de Nord vrea mai multe arme pentru a contracara "agresiunea isterică" a SUA şi a Coreei de Sud. 

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a chemat la creşterea capacităţilor de descurajare ale ţării sale pentru a contracara ceea ce el a numit agresiunea "isterică" din partea Statelor Unite şi a Coreei de Sud, a anunţat marţi agenţia oficială de presă KCNA, relatează AFP.

Numărul unu nord-coreean a participat luni la o şedinţă a Comisiei militare centrale consacrată luptei "împotriva escaladării manevrelor imperialiştilor americani şi a păpuşilor trădătoare sud-coreene pentru a declanşa un război de agresiune", potrivit KCNA.

În cursul acestei reuniuni, Kim Jong Un a ordonat întărirea capacităţilor de descurajare ale Coreei de Nord, "din ce în ce mai rapid" şi într-o manieră "mai concretă şi mai ofensivă".

De la 23 martie, Phenianul a susţinut în special că a efectuat trei teste ale unei drone submarine de atac nuclear capabile să "producă un tsunami radioactiv de mare amploare".

Regimul a mai spus că a lansat o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) pe 16 martie.

Anul trecut, Coreea de Nord s-a declarat putere nucleară "ireversibilă", îngropând astfel eventualele negocieri privind denuclearizarea ţării sale.

În martie, Kim Jong Un a ordonat trupelor sale să-şi intensifice exerciţiile în vederea unui "război adevărat". Washingtonul şi Seulul au răspuns cu manevre militare comune, implicând avioane invizibile americane.

Phenianul consideră aceste manevre ca pe nişte repetiţii pentru o invazie a teritoriului său şi le-a numit marţi exerciţii "isterice", "simulând un război total împotriva" Coreei de Nord, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel