Kim Jong-un le-a interzis nord-coreenilor trenciurile din piele, ca să nu arate ca el
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Kim Jong-un le-a interzis nord-coreenilor să poarte trenciuri din piele. Dictatorul nu vrea să fie imitat de cetățeni. 

Nord-coreenii nu mai au voie să poarte trenciuri din piele după ce articolul de îmbrăcăminte a devenit preferatul conducătorului Kim Jong-un.

În Coreea de Nord, trenciul din piele a fost purtat pentru prima dată în 2019, de Kim Jong-un. De atunci, articolul a devenit foarte popular în rândul elitei nord-coreene. Unii oameni din rândul celor care își permiteau își arătau astfel loialitatea față de conducător. 

Anterior, Kim Jong-un se îmbrăca doar în ținutele purtate de tatăl și bunicul său. 

Au apărut însă și imitațiile, iar poliția desfășoară razii pentru a-i depista și închide pe comercianții care le vând, dar și pentru a confisca hainele de la oameni. Purtarea acestora i-ar submina autoritatea conducătorului suprem, scrie Radio Free Asia

O sursă locală a declarat pentru Radio Free Asia că "Poliția spune că purtarea hainelor care o imită pe cea a liderului suprem este o *tendință impură de a contesta autoritatea celei mai înalte demnități.*" "Au ordonat oamenilor să nu poarte trenciuri de piele, deoarece face parte din directiva partidului să decidă cine le poate purta."

Un bărbat prins cu o copie a serialului Squid Game, în Coreea de Nord, va fi executat

Un bărbat din Coreea de Nord a fost condamnat la moarte și va fi dus în fața plutonului de execuție, din cauza unei copii "Squid Game". Bărbatul a ajuns pe mâinile autorităților după ce s-a aflat că șapte elevi de liceu se uitau la serialul Netflix.

Pare-se că o copie a serialului "Squid Game" a fost adusă ilegal din China în Coreea de Nord, pe un stick USB, și vândută unui elev. Acesta din urmă a dat-o și prietenilor săi, transmite Radio Free Asia. După o informare de la o sursă neidentificată, 109 Sangmu, serviciul de supraveghere al guvernului, i-a prins pe elevi. În cele din urmă, autoritățile au ajuns și la contrabandist.

În timp ce bărbatul a fost condamnat la moarte și va fi executat, un elev care a cumpărat o copie a primit închisoare pe viață. Totodată, ceilalți elevi care doar au urmărit serialul Netflix au fost condamnați la 5 ani de muncă silnică. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel