Kim Jong Un cere atenție. Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, deși se confruntă cu o penurie de alimente
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Liderul de la Phenian, Kim Jong Un, caută atenție cu orice preț. În contextul militar complicat din acest moment, Coreea de Nord a testat o nouă rachetă balistică. 

Coreea de Nord a tras un proiectil neidentificat în largul coastei sale estice, a anunţat sâmbătă armata sud-coreeană, fără a da detalii, transmit Yonhap şi Reuters.

Autorităţile militare de la Seul presupun că lansarea implică o rachetă balistică, a declarat o sursă citată de Yonhap.

Şi Ministerul japonez al Apărării a anunţat sâmbătă într-un mesaj pe Twitter că Phenianul pare să fi tras ceea ce ar putea fi o rachetă balistică. Un anunţ similar a fost făcut şi de Secretariatul Cabinetului din Japonia, relatează Kyodo.

Incidentul are loc la doar trei zile după ce Coreea de Sud a declarat că Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) a lansat o rachetă balistică în apele estice din zona Sunan din Phenian.

Președintele Coreei de Sud își va prelua mandatul. Avertisment de la Phenian



De asemenea, lansarea intervine cu doar câteva zile înainte de învestirea preşedintelui ales al Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, scrie Yonhap.

RPDC a lansat proiectile de 15 ori în acest an, spunând că a testat un nou tip de rachetă balistică intercontinentală (ICBM), Hwasongpho-17, la 24 martie, aminteşte Xinhua.

Îngrijorările persistă că Nordul ar putea continua să efectueze provocări, cum ar fi o altă rachetă balistică intercontinentală (ICBM) sau un test nuclear, relatează Agerpres. 

Coreea de Nord investește în rachete balistice, deși se confruntă cu o penurie de alimente

Coreea de Nord a desfăşurat muncitori non-manuali în fermele din întreaga ţară pentru a evita grave pierderi de recolte din cauza secetei, au anunţat  media oficiale, notează AFP.

Ţara, dotată cu arma nucleară şi supusă sancţiunilor internaţionale pentru programele sale de arme interzise, suferă de penurie cronică de alimente.

Coreea de Nord este deosebit de vulnerabilă la dezastrele naturale, în special la inundaţii şi secetă, din cauza lipsei de infrastructură, a defrişărilor şi a deceniilor de administrare proastă a statului.

Rodong Sinmun, jurnalul oficial al Partidului Muncitorilor aflat la guvernare în Coreea de Nord, a afirmat miercuri că funcţionari ai guvernului, angajaţi care lucrează în întreprinderi şi uzine "s-au alăturat luptei în zonele afectate de secetă".

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a cerut să se ia măsuri pentru a ameliora situaţia alimentară "tensionată", cauzată de pandemie, taifunuri şi sancţiuni internaţionale.

Coreea de Nord a anunțat că s-a izolat de teama pandemiei



De la începutul lui 2020, Coreea de Nord s-a izolat de restul lumii pentru a se proteja de pandemie. Ea şi-a redeschis pentru scurt timp frontiera cu China pentru traficul de mărfuri la începutul acestui an.

Phenianul a afirmat că nu a înregistrat niciun caz de COVID-19 pe teritoriul său.

Coreea de Nord, cu o economie şi agricultură în ruine după decenii de gestionare dezastruoasă şi resurse alocate programului nuclear, a cunoscut o foamete mortală în a doua jumătate a anilor 1990.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel