Kim Jong-un, călare pe un cal alb la o paradă militară masivă: Armata nord-coreeană să-și „întărească puterea pentru a anihila inamicul” / FOTO+VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Kim Jong-Un a cerut conducerii armatei o întărire a capacităţii de apărare a ţări
Kim Jong-Un a cerut conducerii armatei o întărire a capacităţii de apărare a ţări
Liderul nord-coreean a lăudat „modernitatea și eroismul” forțelor armate ale țării, după o paradă masivă.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a cerut armatei țării să „își întărească puterea în toate modurile pentru a anihila inamicul”, după ce noile imagini din satelit au arătat pregătiri sporite pentru un posibil test nuclear.

Kim a făcut aceste remarci în timpul ședințelor foto cu soldați implicați în vasta paradă militară pe care țara a organizat-o, luni, pentru a marca cea de-a 90-a aniversare de la înființarea armatei.

Fotografiile publicate de presa de stat l-au arătat pe Kim călare pe un cal alb și purtând o tunică albă, în stil militar, cu ornamente aurii, în timp ce saluta trupele.

Noile rachete, prezentate la paradă

La parada de luni au fost prezentate mai multe dintre cele mai recente rachete ale Coreei de Nord, inclusiv cea mai mare rachetă balistică intercontinentală (ICBM), Hwasong-17 și o rachetă hipersonică testată recent.

Coreea de Nord spune că se opune războiului și că armele sale sunt pentru autoapărare, dar la parada de luni, Kim a spus că misiunea forței sale nucleare merge dincolo de descurajarea războiului și include apărarea „intereselor fundamentale” ale națiunii.

Analiștii, împreună cu oficiali sud-coreeni și americani, au spus că Coreea de Nord pare să restaureze tunelul nr. 3 la situl său de testare nucleară Punggye-ri, care a fost folosit pentru explozii nucleare subterane înainte de a fi închis în 2018, în timpul discuțiilor de denuclearizare cu Washington și Seul.

Imaginile comerciale prin satelit de luni arată construcția de noi clădiri și o creștere a echipamentelor și a proviziilor imediat în afara noii intrări la tunelul nr. 3, a spus CSIS.

„Data celui de-al șaptelea test nuclear va depinde, fără îndoială, exclusiv de decizia personală a lui Kim Jong Un”, se arată în raport, conform AlJazeera.

Delir în Coreea de Nord. Kim Jong Un ameninţă din nou cu folosirea 'preventivă' a armei nucleare

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a reiterat că Phenianul ar putea folosi 'preventiv' arma nucleară pentru a contracara forţe ostile, au relatat sâmbătă media oficiale, citate de AFP.

Pentru 'a menţiune superioritatea absolută' a forţelor armate nord-coreene, ţara trebuie să fie capabilă 'să controleze şi să contracareze preventiv orice încercări periculoase şi ameninţări, dacă va fi necesar', le-a spus liderul unor ofiţeri superiori, conform agenţiei oficiale de presă KCNA.

Phenianul trebuie să continue să îşi dezvolte arsenalul pentru a dispune de o 'forţă militară zdrobitoare pe care să nu o poată provoca nicio putere din lume', a afirmat Kim Jong Un (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel