Kim Jong Un apare tot mai des în public alături de fiica lui, deși ani de zile nu s-a știut despre existența ei. Mesajul ascuns al liderului nord-coreean
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Kim Jong Un apare tot mai des în public alături de fiica lui, deși ani de zile nu s-a știut despre existența sa. Mesajul ascuns al liderului nord-coreean / Foto: Captură video New York Post
Kim Jong Un apare tot mai des în public alături de fiica lui, deși ani de zile nu s-a știut despre existența sa. Mesajul ascuns al liderului nord-coreean / Foto: Captură video New York Post
Fiica lui Kim Jong Un a apărut la cele mai mari teste cu rachete din Coreea de Nord.

Coreea de Nord a testat joi cea mai mare rachetă balistică intercontinentală a sa, marcând cea mai recentă încercare a țării de a-și spori programul de arme în fața exercițiilor militare comune între SUA și Coreea de Sud.

Fotografiile publicate de presa de stat după lansare par să-l arate pe liderul țării, Kim Jong Un, alături de o fată care a fost identificată de analiști și experți drept fiica sa, Kim Ju Ae.

VEZI ȘI: Coreea de Nord: Lansările de rachete contribuie la pregătirea pentru îndeplinirea de misiuni în orice moment

Ani de zile, Ju Ae a fost acoperită de mister, dar în ultimele luni agenția de presă a regimului autoritar a publicat în mod obișnuit imagini cu ea alături de Kim, la cele mai mari evenimente militare din țară.

Mesajul ascuns din spatele apari'iei publice a fiicei lui Kim Jong Un

Un expert din Coreea de Nord a declarat pentru Insider că schimbarea remarcabilă poate avea un mesaj politic: că Kim Jong Un consideră programul de arme al țării, pe care SUA și ONU l-au condamnat, ca pe un pact moștenit.

VEZI ȘI: Coreea de Nord susţine că aproape 800.000 de oameni vor să se înscrie în armată pentru a lupta împotriva SUA

"Cred că într-adevăr întărește ideea că armele sunt pentru protecție, sunt pentru oameni, sunt pentru generațiile următoare", a spus Jenny Town, directorul Programului 38 Nord la centrul de reflecție Stimson Center.

Testul de joi a arătat că racheta ICBM Hwasong-17 a atins o altitudine maximă de peste 5,954 km și a zburat peste 997 de kilometri în apele de pe coasta peninsulei coreene, călătorind timp de peste 69 de minute, potrivit agenției de presă de stat KCNA.

"Experimentul a confirmat pregătirea pentru război a unității ICBM și militanța excepțională a forțelor strategice ale RPDC și a verificat cu strictețe fiabilitatea acestora", a scris KCNA despre test, care a avut loc pe fondul exercițiilor militare comune de 11 zile între forțele americane și sud-coreene. 

O fotografie de la lansare pare să îi arate pe Kim și Ju Ae privind Hwasong-17 de pe un balcon cu vedere către Aeroportul Phenian. A fost doar cel mai recent dintr-un șir de evenimente militare - de la teste cu rachete la parade - în timpul cărora ea a fost prezentă.

O "practică fără precedent"


Se știe puțin despre Ju Ae dincolo de câteva detalii. Existența ei a fost dezvăluită pentru prima dată de fostul jucător NBA, Dennis Rodman, care a menționat-o pe nume în timpul unui interviu media după o călătorie în Coreea de Nord, în 2013. Ea are în jur de 10 ani și se crede că este al doilea dintre cei trei copii ai lui Kim.

Până acum, a spus Town, lumea a văzut-o, într-adevăr, pe Ju Ae doar la evenimente cu orientare militară.

Guvernul Coreei de Nord a făcut publicitate pentru prima dată pe Ju Ae în timpul unei lansări de rachetă din noiembrie 2022, arătând-o ținându-se de mână cu Kim în timp ce treceau pe lângă enormul ICBM Hwasong-17. KCNA a confirmat că Kim a mers împreună cu "fiica și soția sa iubite", iar experții au subliniat ulterior dezvăluirea publică a lui Ju Ae. Ceilalți doi copii ai lui Kim, despre care se crede că unul este mai mare decât Ju Ae, nu sunt văzuți în imaginile difuzate de regim.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel