Kim Jong-un a interzis blugii rupţi sau mulaţi, tricourile cu mesaje și a aprobat doar 15 tunsori
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Blugii mulaţi, interzişi în Coreea de Nord / Sursa: Pexels
Blugii mulaţi, interzişi în Coreea de Nord / Sursa: Pexels
Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord, a decis ca blugii rupţi sau cei care se mulează pe picior să fie interzişi în ţara sa. 

În încercarea de a reduce trendurile de modă decadente ale occidentului, dictatorul nord-coreean a decis să interzică blugii mulaţi sau rupţi. 

De asemenea, în Coreea de Nord au fost aprobate doar 15 frizuri "non-socialiste", scrie nypost

Nu doar blugii au intrat în colimatorul lui Kim Jong-un, scrie sursa citată. Interzise au fost şi tricourile cu sloganuri, dar şi piercing-urile în buză şi nas. Unul dintre motivele dictatorului pare să fie influenţa pe care stilul "exotic" american o are asupra tinerilor, influenţă care ar putea duce la răsturnarea regimului Kim din Coreea de Nord. 

"Trebuie să fim atenţi şi să reacţionăm repede la cel mai mic semn de stil de viaţă capitalist şi să luptăm pentru a îndepărta aceste derapaje. Istoria ne învaţă o lecţie crucială. O ţară poate deveni vulnerabilă şi, apoi, să se dărâme ca un zid ud, indiferent de puterea economică, dacă nu rămâne fidelă propriului stil de viaţă", a scris Kim Jong-un într-un articol pentru Rondong Sinmun. 

Interzicerea anumitor stiluri de modă din Coreea de Nord vine în tandem cu alte legi, printre care şi interzicerea trupelor de K-pop din Coreea de Sud, în încercarea de a interzice influenţa ţărilor străine. 

Coreea de Nord, situaţie economică grea 

Liderul nord coreean, Kim Jong Un, a declarat în luna aprilie că situația economică a țării este una precară, descriind-o ca „cea mai rea situație dintotdeauna”. Acesta s-a adresat membrilor și liderilor din cadrul partidului unic, la o adunare politică din capitala Phenian, relatează Sky News. Acesta i-a somat pe secretari să ia măsuri pentru a remedia situația. Liderul se apropie de un moment tensionat în cei aproape 10 ani de când a devenit dictatorul Coreei de Nord. 

„Îmbunătățirea standardelor de viață ale cetățenilor, chiar și în cea mai precară situație, în care avem de înfruntat numeroase alte provocări fără precedent, depinde de celulele partidului și de organizațiile locale ale acestuia”, a spus Kim Jong Un în cadrul adunării. 

Situația economică a Coreei de Nord, ținută secretă pentru comunitatea internațională, a avut deja de suferit în urma conducerii ineficiente și a sancțiunilor aplicate de Statele Unite pentru problemele create în privința bombelor nucleare. Pandemia de coronavirus a șubrezit mai tare economia închisă a țării. Remarcile liderului sunt fără precedent și arată transparență, caracteristică nemaiîntâlnită până acum în regimul său. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel