Kim Basinger, protest împotriva consumului de carne de câine
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Vedeta de la Hollywood Kim Basinger, alături de alţi circa 100 de activişti pentru drepturile animalelor, s-au reunit vineri în faţa Adunării Naţionale din Coreea de Sud pentru a protesta împotriva consumului de carne de câine, potrivit DPA. 

Organizatorul acţiunii de protest, asociaţia Coexistence of Animal Rights on Earth (CARE), a ales pentru acest demers ziua de 12 iulie, întrucât este considerată una dintre cele mai călduroase trei zile, potrivit calendarului tradiţional coreean. În această zi, mulţi coreeni consumă carne de câine şi supă de pui, convinşi că aceste preparate îi vor ajuta să facă faţă mai bine căldurii. Alte două zile considerate foarte călduroase din an sunt 22 iulie şi 11 august. 

"Este o tradiţie, dar încalcă drepturile animalelor", a spus actriţa, cunoscută din pelicule precum Batman (1989) şi LA Confidential (1997), într-un interviu acordat publicaţiei Chosun Ilbo. Membrii asociaţiei care promovează consumul de carne de câine a organizat o contrademonstraţie într-o zonă apropiată. Mai mulţi câini crescuţi special pentru consum, dar salvaţi din astfel de crescătorii, au fost aduşi la protest. 

Activiştii pentru drepturile animalelor încearcă de ani buni să obţină interzicerea prin lege a consumului de carne de câine, obicei care a devenit din ce în ce mai nepopular, în special în rândul tinerilor sud-coreeni, a precizat asociaţia care a organizat protestul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel