Data publicării:

Kievul anunță că Rusia a încercat să străpungă frontul după retragerea armatei ucrainene din Avdiivka

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Armata ucraineană anunță că Rusia a încercat o nouă lovitură fulger pe front după succesul de la Avdiivka, relatează Reuters. 

Forțele ucrainene au respins o ofensivă rusă pe frontul de sud în urma retragerii trupelor Kievului din orașul devastat din estul Avdiivka, a anunțat duminică armata ucraineană.

Șeful armatei ucrainene, Oleksandr Syrskyi, a declarat sâmbătă că trupele Kievului s-au retras de la Avdiivka pentru a evita încercuirea după luni de atacuri aprige ale Rusiei, cel mai mare avans al Moscovei de când trupele sale au capturat orașul Bakhmut în mai anul trecut.

„Forțele de apărare din sectorul Zaporoje au învins ofensiva rusă de ieri”, a declarat armata ucraineană într-un mesaj pe aplicația de mesagerie Telegram.

Armata a spus că 18 vehicule blindate, inclusiv trei tancuri, au fost distruse și că rușii „s-au retras în pozițiile lor anterioare”.

Până acum nu a existat niciun comentariu din partea rusă.

Direcția de sud Zaporoje a devenit principalul obiectiv al contraofensivei ucrainene în vara anului 2023, deși nu au existat progrese semnificative și doar câteva așezări au fost eliberate.

Rusia a lovit cu rachete S-300

Apărarea antiaeriană a comunicat, conform dpa, că Rusia a lansat în cursul nopţii de sâmbătă şase rachete antiaeriene S-300 modificate pentru lovirea ţintelor de la sol, o rachetă aer-sol Kh-59, care a fost interceptată, şi 14 drone Shahed, dintre care 12 au fost doborâte înainte de a ajunge la ţinte.

Comandantul aviaţiei militare ucrainene, generalul Mikola Oleşciuk, a anunţat şi doborârea unui avion de luptă rusesc Su-34. Printr-un mesaj pe Telegram, el le-a transmis felicitări pentru succese subordonaţilor săi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel