Kevin Spacey a fost achitat în Manhattan. Cel care a depus plângerea a așteptat 36 de ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Agerpres
Sursă foto: Agerpres
Actorul Kevin Spacey a fost achitat de juriul din Manhattan, după o plângere de agresiune depusă de Anthony Rapp

Un juriu din Manhattan a considerat că actorul Kevin Spacey nu este răspunzător într-o plângere de agresiune adusă de actorul Anthony Rapp, încheind un proces civil de două săptămâni legat de acuzațiile de abatere sexuală făcute publice pentru prima dată în urmă cu cinci ani. Juriul federal a votat în favoarea lui Spacey, care a negat afirmațiile lui Rapp, că i-ar fi făcut un avans sexual nedorit cu decenii în urmă.

Cazul lui Rapp s-a centrat pe o presupusă întâlnire în casa lui Spacey în 1986, când Rapp avea 14 ani, iar Spacey avea 20 de ani. Rapp a susținut că Spacey l-a atins ferm pe partea dorsală, l-a așezat pe un pat și s-a întins peste el fără consimțământul său, conform plângerii. Rapp a fugit la baie și a părăsit casa după ce Spacey a încercat să-l convingă să rămână, se spune în plângere.

Juriul format din 11 persoane de la Tribunalul pentru Districtul de Sud din New York a constatat că Rapp nu a dovedit printr-o preponderență de dovezi că Spacey „l-a atins pe o parte sau părți sexuale ori intime”.

"Spacey este recunoscător că trăiește într-o țară în care cetățenii au dreptul de a fi judecați de către jurați imparțiali care iau decizii pe baza unor dovezi și nu pe zvonuri sau rețele sociale”, a declarat Jennifer Keller, avocatul lui Spacey, conform The Wall Street Journal.

„S-a făcut dreptate astăzi”, a adăugat ea.

Spacey și-a cerut scuze la momentul apariției acuzațiilor. Spune că era beat

Rapp, acum în vârstă de 50 de ani, a deschis cazul sub acuzații de agresiune și provocare intenționată de suferință emoțională. Judecătorul Lewis Kaplan a respins cererea de suferință emoțională în timpul procesului și a respins acuzația de agresiune în iunie, potrivit documentelor instanței. Juriul a luat în considerare afirmația lui Rapp privind agresiunea.

„Anthony și-a spus adevărul în instanță”, a declarat Richard Steigman, un avocat care îl reprezintă pe Rapp, într-o declarație după verdict. „Deși respectăm verdictul juriului, nimic nu schimbă asta.”

Rapp a spus că presupusul incident i-a provocat stres emoțional sever și angoasă mentală, printre alte efecte psihologice, care au durat decenii și i-au afectat cariera. Actorul, care este cel mai bine cunoscut pentru rolurile sale din „Star Trek: Discovery” și din distribuția originală a musicalului de Broadway „Rent”, a detaliat pentru prima dată presupusa întâlnire cu Spacey într-un articol BuzzFeed din 2017.

La acea vreme, Spacey a spus că nu-și amintește întâlnirea, dar a spus: „Dacă m-am comportat așa cum descrie el, îi datorez cele mai sincere scuze pentru ceea ce ar fi fost un comportament sub innfluența alcoolului profund nepotrivit”. Actorul în vârstă de 63 de ani a negat de atunci acuzațiile.

Înainte de începerea procesului, Spacey a susținut că acuzația de agresiune a lui Rapp nu a constituit agresiune sexuală și, prin urmare, nu a fost protejată de Legea privind victimele copiilor din New York din 2019, care permite persoanelor care au fost victime ale agresiunii sexuale în copilărie să aducă cereri în curtea civilă până la împlinirea vârstei de 55 de ani.

Acuzațiile lui Rapp au fost printre primele aduse public împotriva lui Spacey. După articolul BuzzFeed din 2017, Netflix Inc. a spus că Spacey nu va mai juca în „House of Cards”, drama politică de succes a platformei de streaming.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel