Kelemen: Prefer un premier politic decât un tehnocrat; UDMR va aştepta decizia PDL
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că Uniunea aşteaptă o decizie a PDL în ceea ce priveşte premierul, UDMR preferând un prim-ministru politic, care are responsabilitate faţă de alegători, în locul unui tehnocrat.

Kelemen a afirmat că, într-o perioadă grea, în care majoritatea trebuie întărită în fiecare zi, este mai util un politician în fruntea Guvernului, informează Mediafax.

"UDMR va aştepta decizia PDL, nu pot specula în ceea ce priveşte disputele interne ale PDL. Până când ei nu au luat o hotărâre, nici noi nu vom anunţa nimic. Eu aş prefera un premier politic, un politician în fruntea Guvernului. Într-o perioadă grea, când majoritatea trebuie întărită şi confirmată în fiecare zi, este mult mai util un premier politic care are o responsabilitate faţă de alegători. Un premier tehnocrat care nu are o responsabilitate directă faţă de alegători mai greu reuşeşte să menţină coaliţia şi majoritatea parlamentară. Rămânem deschişi la discuţii, părerea mea este că trebuie să avem un premier politic", a spus Kelemen.

Întrebat dacă acest premier politic poate fi în continuare Emil Boc, Kelemen a răspuns că nu UDMR a cerut, a iniţiat şi a lansat aceste dezbateri privind un nou premier.

"Nu vreau să speculez pe marginea acestor aspecte. PDL trebuie să ajungă la o concluzie şi apoi putem discuta", a adăugat Kelemen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel