Data publicării:

Kelemen Hunor: Vrem să fie o campanie faină, relaxată, nu o luptă viscerală pentru câteva procente

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Politica
WhatsApp
Kelemen Hunor, candidat al UDMR la alegerile pentru Preşedinţia României, a declarat miercuri că îşi doreşte o campanie electorală "mai relaxată", în care să vorbească în mod deschis despre problemele societăţii.

"Campania noastră va încerca să fie o campanie mai relaxată, fiindcă eu nu trebuie să mă uit la sondaje, nu trebuie să mă uit la cifre, nu trebuie să mă uit cine vine în spatele meu, cine mă prinde din spate. De aceea vom vorbi direct, vom vorbi sincer, deschis, despre toate problemele societăţii noastre, aşa cum o vedem noi. (...) Ţinta noastră este să avem mesajele foarte clare şi să reuşim să aducem aceste mesaje în faţa societăţii. Asta e ţinta noastră. Să fie o campanie faină, relaxată, o campanie - dacă se poate - şi cu mult umor şi să arătăm că se poate altfel. Se poate să existe o viziune pe termen lung şi nu neapărat, aşa, o luptă viscerală pentru câteva procente şi fără să discutăm despre subiecte. În rest, sigur, e bine să avem voturi multe. Vom avea voturile aşa cum ne-am obişnuit, probabil. Vom avea voturi şi de la români. Şi de la maghiari, în primul rând. Şi de la toţi cetăţenii care se gândesc să ne dea votul", a arătat el într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

Totodată, a reamintit că începând din 1996, UDMR a avut candidat pentru alegerile prezidenţiale. Kelemen Hunor a apreciat că o astfel de candidatură din partea Uniunii reprezintă "o chestiune de onoare", având în vedere că există şi o "aşteptare" în acest sens din partea comunităţii maghiare.

"Este important să arătăm că avem drepturi egale, şansă egală, în principiu. Şi să arătăm că avem o viziune despre România şi cetăţenii săi, indiferent de etnia lor. Să vorbim, sigur, despre comunitatea noastră, fiindcă din 1990 niciun candidat la alegerile prezidenţiale nu a venit cu o ofertă spre minorităţile etnice, spre comunitatea maghiară şi nu a vorbit despre aceste aspecte şi problemele minorităţilor etnice", a spus el.

Totodată, liderul UDMR a apreciat că cea mai mare problemă a României o reprezintă cei peste 200.000 de cetăţeni care emigrează anual.

Kelemen Hunor a anunţat că începând de vineri, purtătorul de cuvânt al UDMR este Csilla Hegedus, fost ministru al Culturii în perioada noiembrie-decembrie 2014.

"Este o persoană bine pregătită, cunoaşte politica românească, a fost secretar de stat, a fost pentru o perioadă scurtă ministru. Este vicepreşedinte executiv", a spus el.

Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) l-a desemnat, vineri, la Târgu Mureş, pe Kelemen Hunor candidat al UDMR la alegerile pentru Preşedinţia României, acesta fiind singura propunere formulată în cadrul Consiliului Consultativ, iar sloganul sub care va candida este: "Respect pentru toţi!". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel