Kelemen Hunor: „Războiul steagurilor”, unul artificial
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Kelemen_hunor
Kelemen_hunor

Kelemen Hunor, liderul UDMR, susține că „războiul steagurilor” este unul creat artificial. El a adăugat că disputa nu face bine nici românilor, dar nici maghiarilor pentru că acum sunt alte probleme mai importante. Liderul UDMR a precizat că se va întâlni săptămâna viitoare cu premierul Victor Ponta pentru a discuta pe această temă.

Kelemen Hunor a cerut ambelor părţi să adopte o poziţie moderată. El a explicat că amploarea pe care a luat-o scandalul steagurilor nu este în favoarea nimănui. „Noi cerem echilibru. Nu este în interesul României şi nu este nici în interesul maghiarilor din România acest scandal, atunci când avem alte probleme mult mai importante. Pentru unii, Ţinutul Secuiesc a devenit o boală cronică şi nu reuşesc să se vindece de această boală, dar de fapt nu este o boală, ci este o şansă pentru România, cum e Ţara Bârsei şi Ţara Moţilor, zone cu identităţi foarte clare. Rugămintea noastră este să ne întoarcem la dezbateri raţionale, nu înflăcărate, la raţiuni şi la argumente europene", a explicat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a explicat că acest „război al steagului" este fără subtanță. Liderul UDMR a dat exemplul altor judeţe din ţară care au simboluri proprii, pe care le arborează alături de simbolurile naţionale ale României. „Principiile sunt clare: toate comunităţile din România, inclusiv cele naţionale, au simboluri, semne pe care le folosesc. Aşa este şi în Harghita şi Covasna. Aceste simboluri sunt folosite doar aici şi nu încalcă cu nimic, nu ating simbolurile naţionale ale României", a mai spus liderul UDMR.

Problema arborării steagului secuiesc pare să fi plecat de sistemul de regionalizare, propus de USL. Kelemen Hunor a subliniat că acest sistem de regionalizare nu este unul benefic pentru România. El a dat drept exemplu ultima regionalizare cu 8 regiuni de dezvoltare şi a precizat că proiectul a constituit un eşec.

„Regionalizarea trebuie să ţină cont în primul rând de cetăţean. Noi propunem o regionalizare cu 12-13 regiuni, iar împărţirea trebuie să ţină cont de PIB, de creşterea economică, de relaţiile economice dintre judeţe dar şi de potenţialul de dezvoltare economică", a explicat Kelemen Hunor, potrivit Adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel