Kelemen Hunor: Nu cred că Sebastian Lăzăroiu a transmis un mesaj din partea preşedintelui. UDMR nu va dispărea
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Kelemen_hunor
Kelemen_hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că nu se teme de faptul că Uniunea va dispărea de pe scena politică din România, adăugând că nu are date care să ateste că Sebastian Lăzăroiu, consilier prezidenţial, a făcut declaraţii privitoare la viitorul UDMR ca un mesaj din partea şefului statului, Traian Băsescu.

„Dacă domnul Lăzăroiu vorbeşte în calitate de consilier prezidenţial atunci într-adevăr aceste afirmaţii trebuie interpretate într-un alt registru şi din acest punct de vedere am şi eu dubii în ceea ce priveşte aceste afirmaţii. Dar eu vreau să cred în continuare că el nu a făcut aceste afirmaţii în calitate de consilier prezidenţial. Nu vreau să speculez mai mult decât atât, dar, într-adevăr, în calitate de consilier prezidenţial, când faci astfel de afirmaţii, atunci şi noi vom interpreta un pic altfel decât în calitate de profesor universitar sau în orice altă calitate. Nu cred în acest moment, fiindcă nu am informaţii, nu am date, că el ar fi transmis un mesaj din partea preşedintelui. Purtătorul de cuvânt este Valeriu Turcan“, a spus liderul UDMR, înaintea şedinţei de joi a Prezidiului UDMR, potrivit Agerpres.

UDMR îi răspunde lui Lăzăroiu: pericolul scoaterii ungurilor din Parlament e mai mare, acum, mobilizarea trebuie să fie mai puternică

El a adăugat, însă, că, dacă Lăzăroiu a făcut aceste declaraţii în calitate de sociolog, atunci nu a făcut decât să reia o temă mai veche. „Încă de la începutul anilor '90 din când în când această temă a apărut pe agenda politicienilor; au fost câteva încercări de a ne scoate din Parlament inclusiv prin Justiţie. Toate aceste încercări au eşuat. Comunitatea maghiară a demonstrat de fiecare dată că are nevoie de UDMR. Va avea nevoie de UDMR în continuare indiferent ce crede şi ce gândeşte domnul Lăzăroiu. Va avea nevoie de UDMR fiindcă nimeni nu vine cu un program alternativ şi noi am demonstrat credibil - fiindcă de fiecare dată am obţinut voturile comunităţii maghiare - că suntem un reprezentant al comunităţii maghiare în Parlamentul României, la nivelul autorităţilor locale. Nu va dispărea UDMR“, a explicat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor, ultimul susţinător al rămânerii UDMR la guvernare

Potrivit acestuia, UDMR va vota întotdeauna aşa cum decide şi nu „cum vrea Sebastian Lăzăroiu, PDL, PNL sau PSD“. „Dacă suntem într-o coaliţie, atunci bineînţeles că va vota conform agendei noastre de guvernare şi agendei noastre legislative“, a completat preşedintele UDMR.

De Ce ar putea susține PSD tema uninominalului, lansată de Lăzăroiu. Pe cine amenință consilierul prezidențial

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, a afirmat, într-o declaraţie acordată AGERPRES, că UDMR ar fi o formaţiune „tolerată“ care, cu timpul, pe termen lung, ar putea fi absorbită de un partid românesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel