Kelemen Hunor: Ministerul Culturii funcționează
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor
Președintele UDMR, ministrul Culturii Kelemen Hunor, spune că ministerul pe care îl conduce funcționează, iar activitatea nu este afectată de faptul că UDMR întârzie să vină cu o nouă propunere pentru acest portofoliu.    

Sunt la minister. Nu este nicio problemă, ministerul funcționează. (...) Cele două funcții sunt legate, cea de ministru și cea de vicepremier care este o funcție politică și acest lucru complică un pic și treaba noastră, dar pot spune că Ministerul Culturii, Guvernul nu suferă din această cauză. Sunt la serviciu și îmi fac datoria", a precizat Kelemen Hunor, marți, la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu membrii Comisiei pentru cultură din Senat, scrie Agerpres.

El a reamintit faptul că și-a prezentat demisia din funcția de ministru al Culturii, însă postul nu a fost declarat vacant.

"Eu am depus demisia la premier, premierul a făcut tot ce trebuia să facă potrivit legii de funcționare a Guvernului. Lucrurile sunt foarte clare și nu există nicio problemă juridică, legală. Din momentul vacantării postului curge termenul de 45 de zile. Postul nu este vacantat. Nu sunt interimar. (...) Eu nu am fost remaniat, nu am fost demis. Nu am fost dat afară, de aceea lucrurile sunt foarte simple. Există o preocupare, din punctul nostru de vedere, pentru a găsi un înlocuitor", a adăugat liderul UDMR.

VEZI ȘI: Kelemen Hunor: Rozalia Biro rămâne propunerea UDMR pentru Ministerul Culturii

Președintele UDMR a adăugat că, în opinia sa, portofoliul Culturii ar trebui preluat de o persoană "cu greutate politică", capabilă să își asume decizii la nivel politic.

"Trebuie un om care are autoritate și greutate politică pentru a lua deciziile politice. Nu poate să iasă de la ședința de Guvern, să mă întrebe pe mine dacă e ok sau nu, vă dați seama. Avem nevoie de o propunere și de o persoană care are această capacitate și greutate politică fiindcă sunt cuplate cele două funcții. Nu este vorba despre funcția de ministru, ci de cea de vicepremier", a subliniat Kelemen Hunor.
UDMR a propus-o pentru portofoliul Culturii pe Rozalia Biro, însă această propunere a fost respinsă de președintele Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel