Kelemen Hunor: Legea şi bunul simţ ne obligă să creştem pensiile cu rata inflaţiei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Agerpres
Foto Agerpres
Kelemen Hunor, lider UDMR, a fost întrebat ce se va întâmpla cu pensiile.

„Asta este întrebarea cea mai grea! Aici, legea şi bunul simţ ne obligă să creştem pensiile cu rata inflaţiei. Acest lucru îl vom discuta în octombrie, cu ocazia dezbaterii legii bugetului de stat. Un singur lucru poate să facă Parlamentul sau Guvernul, să amâne această prevedere, ceea ce nu va face. În ceea ce priveşte salariile acolo discuţiile sunt în derulare. În coaliţie am spus că vom respecta legea. Şi moral şi legal suntem obligaţi să facem acest pas. Cresc pensiile cu mai mult de rata inflaţiei? Acest lucru vom vedea. Nu suntem într-un concurs cine oferă mai mult”, a spus Kelemen Hunor.

„Eu spun că obligaţia noastră este să aducem pensiile la zi cu rata inflaţiei din 1 ianuarie şi să găsim resurse să păstrăm puterea de cumpărare pentru fiecare familie, cât se poate. Minuni nu trebuie să promitem”, a declarat Kelemen Hunor, miercuri, la Digi 24.

Joi, ședință de coaliție

Kelemen Hunor a anunţat că va fi o întrunire joi a coaliţiei.

„Mâine (n.r. joi), vom avea o şedinţă a coaliţiei unde vom discuta amendamentele depuse la ordonanţa de urgenţă pe energie. Trebuie să vedem ce amendamente vor fi susţinute de coaliţie. Vom vedea dacă există posibilitate de a le susţine de la bugetul de stat”, a mai spus Kelemen Hunor.

Citește și...

Marius Budăi, despre creşterea pensiilor: Propunerea PSD de pe masa coaliţiei

Amintim că ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus că „este clar că o majorare la pensii va fi”.

„Aşa cum a anunţat recent şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, dar şi premierul Nicolae Ciucă, în momentul construcției bugetului pentru anul 2023, se va lua decizia finală asupra procentului, dar este clar că o majorare la pensii va fi. Propunerea PSD pusă pe masa coaliţiei va fi cea de cel puţin 10 la sută”, a spus Marius Budăi.

„Aceste analize le-am făcut cu Ministerul de Finanțe şi au arătat că avem spaţiu bugetar şi le-am făcut, în aşa fel încât să apărăm puterea de cumpărare a părinților şi bunicilor noștri. Discutăm în general de măsuri care să vină în sprijinul mediului de afaceri şi a cetățenilor. Important este că am ajuns cu toții la concluzia că pensiile trebuie majorate", a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3.

Marcel Ciolacu, despre majorarea pensiilor: Nici eu, nici premierul nu am anunţat o cifră clară

Liderul PSD Marcel Ciolacu a explicat că nici el, nici premierul Nicolae Ciucă nu au anunţat o cifră clară sau un procent de majorare a pensiilor, ci necesitatea unei astfel de măriri.

„Ce am anunţat împreună este o necesitate ca pensiile să fie crescute, fiindcă trebuie intervenit în nivelul de trai al românului ca să trecem această perioadă. Haideţi să vedem de la Finanţe. Sunt veşti destul de bune. M-am uitat peste cifrele de finanţe şi la colectare. Repet. Au reuşit acolo ANAF şi ministrul de Finanţe să facă o echipă bună”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu, întrebat vineri despre procentul de majorare a pensiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel