Kelemen Hunor, la ușă, în timp ce premierul Nicolae Ciucă vorbește. Bogdan Chirieac: Aruncă vechiul protocol la gunoi. Spune: Orice angajament facem nu putem să-l ținem
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Antena 3
foto Antena 3
Antena 3 a difuzat imagini cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, care stă la ușă, la Palatul Victoria, în timp ce premierul Nicolae Ciucă vorbește. 

Kelemen Hunor, vicepremier în funcție, a ales să rămână la ușa sălii în care se ține ședința de Guvern, transmite Antena 3. Analistul politic Bogdan Chirieac a reacționat la imaginile prezentate drept ”grăitoare”. 

”Sunt grăitoare - n.r. imaginile. Dom`ne, dacă ai un protocol negociat la vremea respectivă, ce te costă să fii măcar o dată altfel decât în România? Să fii neamț o dată? Ține-te de protocol! De ce au mai făcut protocolul dacă se schimbă lucrurile? Că se schimbă tot timpul lucrurile! Știm de ce s-a modificat protocolul! Știm cu toții, știu și dânșii... Atunci negociază de la zero, ia-l de la zero, vezi dacă-i mai faci loc UDMR-ului la guvernare sau nu, că PSD și PNL au peste 50%, și aruncă vechiul protocol la gunoi, dar, de aici încolo, spune: orice angajament facem, nu putem să ni-l ținem! Despre asta este vorba. Era un lucru nou în politica românească această rotativă, cu semnificații și-n politica internațională recentă - vezi Israelul - și-n politica românească interbelică, aveau niște semnificații... Spui că absorbi fondurile europene, atâtea zeci de miliarde, afli că 9 miliarde sunt în risc de dezangajare. Aia nu respecți, protocolul nu-l respecți, că ți se pare ție că e mai bine așa. Aici trebuie să-i dau dreptate președintelui Klaus Iohannis: aveți un protocol, țineți-vă de el! Ar fi putut fi primul acord care se respectă, e clar că nu se mai respectă” a reacționat Bogdan Chirieac. 

DCNews l-a contactat pe Kelemen Hunor în legătură cu imaginile prezentate, pentru a vedea dacă a fost un gest întâmplător sau nu. Revenim într-o știre separată. 

EXCLUSIV  De ce a stat Kelemen Hunor la ușa sălii în care se ținea ședința de Guvern. Răspuns exclusiv: Am întârziat un pic... Atât!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel