Data publicării:

Kelemen Hunor îi dă aproape zero șanse lui Iohannis la președinția Consiliului European: S-a auzit în Europa când a spus că România e „un stat eșuat”

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Inquam, de Octav Ganea
Foto: Inquam, de Octav Ganea
Liderul UDMR Kelemen Hunor și-a exprimat punctul de vedere privitor la șansele președintelui Klaus Iohannis de a prelua din vara acestui an funcția de președinte al Consiliului European.

Kelemen Hunor consideră că șansele lui Klaus Iohannis de a prelua funcția de președinte al Consiliului European sunt „aproape zero”. Potrivit șefului UDMR, în Europa s-a auzit un ecou puternic atunci când Iohannis a numit România, țara pe care o conduce, „un stat eșuat”, scrie Maszol.

„De ce ar alege Partidul Popular European (PPE) președinția Consiliului European, adică cea mai slabă poziție din sistemul instituțional european? Acest lucru ar limita propriile opțiuni. Partidul Popular este interesat de președinția Comisiei Europene, deoarece PPE va primi din nou cele mai multe voturi la alegerile pentru Parlamentul European”, a spus președintele UDMR.

Kelemen Hunor a mai remarcat că Iohannis a numit recent România, pe care o conduce, „un stat eșuat”.

„Această frază a fost auzită în Europa. A acorda președinția Consiliului European unei persoane care face o astfel de declarație despre propriul mandat și propria țară este greu de pliat pe politica europeană”, a spus Kelemen Hunor.

Președintele UDMR a mai adăugat că numele lui Iohannis nu a fost menționat în presa internațională atunci când au existat speculații privitoare la succesorul lui Michel.

Portalul Politico este sigur că PPE va rămâne cea mai mare fracțiune politică din următorul Parlament European și, deși Ursula von der Leyen, din Partidul Popular, nu a anunțat încă dacă va candida pentru al doilea mandat al Comisiei Europene, potrivit ziarului, nu există îndoieli cu privire la re-alergarea ei. În acest caz, desigur, politicianul german va fi „Spitzenkandidat” al Partidului Popular.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel