Kelemen Hunor: Forţele armate ruse au intrat pe teritoriul Ucrainei pentru a ocupa agresiv teritorii
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Facebook Kelemen Hunor
Facebook Kelemen Hunor
Vicepremierul Kelemen Hunor, preşedinte al UDMR, a scris pe pagina personală de Facebook că "forţele armate ruse nu au intrat pe teritoriul Ucrainei pentru menţinerea păcii, ci pentru a ocupa agresiv teritorii din Ucraina". 

Vicepremierul Kelemen Hunor, preşedinte al UDMR, a scris pe pagina personală de Facebook că "forţele armate ruse nu au intrat pe teritoriul Ucrainei pentru menţinerea păcii, ci pentru a ocupa agresiv teritorii din Ucraina". 

"Considerăm iresponsabilă decizia Moscovei de a recunoaşte independenţa celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei. Forţele armate ruse nu au intrat pe teritoriul Ucrainei pentru menţinerea păcii, ci pentru a ocupa agresiv teritorii din Ucraina. Acest lucru nu este doar o ameninţare la adresa păcii din regiune şi din Europa, ci Rusia subminează şi bazele dreptului internaţional", a scris Kelemen Hunor, marţi, pe pagina sa de Facebook.

El subliniază că "România, în calitate de membră NATO, trebuie să acţioneze cu cea mai mare responsabilitate, contribuind la căutarea unei soluţii diplomatice paşnice".

"De asemenea, trebuie să susţină impunerea sancţiunilor internaţionale împotriva Rusiei şi să sprijine acţiunile de apărare ale NATO", precizează liderul UDMR.

VEZI ȘI: Cîțu, despre situația din Ucraina: România susține suveranitatea și integritatea teritorială

Florin Cîțu, președintele PNL, a transmis un mesaj pe Twitter privind situația din Ucraina

„Condamnăm cu tărie recunoașterea de către Rusia a independenței zonelor Donețk și Luhansk. Este o încălcare flagrantă a legilor internaționale și va atrage cel mai sever răspuns din partea comunității internaționale. România susține suveranitatea și integritatea teritorială”, a scris pe Twitter Florin Cîțu.

Amintim că preşedintele rus, Vladimir Putin, a decis recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, invocând faptul că Ucraina nu a avut niciodată o „statalitate autentică", ci a fost creată de Rusia bolşevică, iar acum se confruntă cu probleme politice sistemice.

Volodimir Zelenski avertizează că nu va accepta modificarea frontierelor Ucrainei

Ucraina nu va accepta modificarea frontierelor, a transmis preşedintele Volodimir Zelenski, după decizia Rusiei de recunoaştere a independenţei regiunilor Doneţk şi Lugansk.

„Cele mai noi acţiuni ale Rusiei sunt o încălcare a suveranităţii Ucrainei şi a integrităţii teritoriale a ţării noastre. Întreaga responsabilitate pentru consecinţele acestor decizii aparţine Rusiei", afirmă Volodimir Zelenski, conform unui comunicat difuzat de Preşedinţia Ucrainei.

„Noi nu ne temem. Frontierele ţării vor rămâne aşa cum sunt. Ucrainenii sunt pe teritoriul lor şi nu vor ceda nici cea mai mică parte a teritoriului", a avertizat preşedintele Ucrainei, invocând dreptul la apărarea colectivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel