Data publicării:

Kelemen Hunor, discuţie cu ambasadorul Germaniei la Bucureşti. A cerut eliminarea MCV şi intrarea în Schengen

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Politica
WhatsApp
Facebook Kelemen Hunor
Facebook Kelemen Hunor

Kelemen Hunor, vicepremier în Guvernul Ciucă şi preşedinte al UDMR, a anunţat că a avut o discuţie cu ambasadorul Germaniei la Bucureşti şi a cerut sprijinirea intrării României în Schengen şi eliminarea MCV. 

Vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR, afirmă că i-a solicitat, vineri, ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

"Vineri m-am întâlnit cu ambasadorul Germaniei la Bucureşti, dr. Peer Gebauer. În primul rând i-am cerut să sprijine aderarea României la spaţiul Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV)", scrie preşedintele UDMR pe Facebook.

El a argumentat că România a îndeplinit toate condiţiile, prin urmare, din punct de vedere economic, este "o pierdere uriaşă", dar nici din punct de vedere "moral" nu se justifică amânarea aderării.

"I-am spus domnului ambasador că marea coaliţie s-a angajat să pună în practică reformele incluse în programul de guvernare, inclusiv protejarea minorităţilor naţionale, deci şi a drepturilor comunităţii maghiare - toate sunt parte a programului de guvernare", adaugă Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

Franţa ne vrea în Schengen 

În septembrie, Franţa a anunţat că România trebuie să intre în Schengen.

Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Clement Beaune, a afirmat în timpul unei vizite oficiale la Bucureşti că aderarea României la spaţiul Schengen trebuie să aibă loc cât mai curând, dar şi că extinderea Schengen va fi unul dintre obiectivele Franţei, cât va avea preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. 

„În ceea ce priveşte Schengen, ştiu că vorbim de un punct sensibil şi important pentru România, de mai mulţi ani, pentru că, de aproape de un deceniu, România aşteaptă aderarea la Schengen. Trebuie să adere. Nu ştiu să vă spun exact când. Cred sincer că s-a adâncit criza din domeniul migraţiei, chiar în timpul (pandemiei - n.r.) de COVID, când am avut restricţii la frontiere. Dacă o ţară e serioasă, iar România este serioasă în ceea ce priveşte apărarea frontierelor, este un atu al Schengen, pentru că astfel controlează mai bine frontierele Europei”, a spus oficialul francez, potrivit Agerpres.

 VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel