Data publicării:

Kelemen Hunor denunță torturarea unui gimnast maghiar în cantonamentul de la Reșița. Federația de Gimnastică nu vrea să răspundă

Autor: Mihai Preda | Categorie: Sport
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @master1305
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @master1305
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, denunță torturarea unui gimnast maghiar de 15 ani în cantonamentul de la Reșița. El consideră incidentul o consecință a discursului de ură promovat de AUR și solicită condamnarea sa de către conducătorii statului român.

Kelemen Hunor a postat pe Facebook un mesaj în care afirmă că băiatul a fost torturat doar pentru că este maghiar. El consideră acest incident o consecință a discursului de ură promovat de AUR împotriva maghiarilor și solicită o condamnare fermă din partea liderilor statului român. Totodată, el cere ca cei vinovați să fie pedepsiți și ca Federația Națională de Gimnastică să declanșeze o anchetă imediată.

 

Un gimnast minor a suferit un abuz îngrozitor în cadrul cantonamentului lotului național de la Reșița. A fost legat, tuns cu forța, obligat să consume alcool și supus unor acte de umilință de către doi colegi, de asemenea minori. Victima, Z.K., un sportiv talentat de 15 ani din Lugoj, a fugit acasă. Incidentul a generat acuzații grave de complicitate la adresa Federației Române de Gimnastică, care ar încerca să mușamalizeze cazul, relatează Prosport.

Tatăl victimei refuză să depună plângere, în timp ce Federația a confirmat incidentul, urmând să discute cazul într-o ședință ulterioară. ProSport a cerut autorităților să se autosesizeze și să investigheze abuzul. Acest scandal evidențiază încă o dată problemele sistemice din gimnastica românească, unde se pare că abuzurile și cultura tăcerii sunt înrădăcinate.

Acest incident a stârnit furie în rândul comunității maghiare din România, Kelemen Hunor declarând: „Le cer colegilor mei politicieni români, le cer liderilor statului român, șefului statului, prim-ministrului, ministrului de interne, ministrului justiției, să reacționeze foarte repede și să condamne incidentul, iar conducerea Federației Naționale de Gimnastică trebuie să dispună și ea o anchetă imediată, pentru că acest lucru nu poate fi lăsat fără cuvinte și fără consecințe”.

Federația, contactată de DC News, a refuzat să comenteze subiectul doar punându-ne la dispoziție pe viitor un eventual comunicat de presă.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel