Kelemen Hunor: Dacă Austria se va abține de la vot, nu ar împiedica aderarea României la Schengen, ci ar însemna că aceasta ar putea avea loc anul viitor
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 07 dec 2022, 21:17
WhatsApp
Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro
Kelemen Hunor a vorbit despre aderarea României la Spațiul Schengen.

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a spus că există și posibilitatea ca Austria să se abțină de la vot:

„La reuniunea de mâine a miniștrilor europeni de Justiție și Afaceri Interne (JAI), unde se va discuta despre aderarea României la Schengen, Austria va putea, în continuare, să utilizeze abținerea strategică. Acest lucru nu ar împiedica aderarea României la Schengen, ci ar însemna doar că, din punct de vedere tehnic, aceasta ar putea avea loc la sfârșitul lunii martie 2023.

Acest lucru presupune, desigur, că va exista un vot separat în cazul fiecărei țări și că aderarea României nu este legată de cea a Bulgariei. Acum este mare nevoie de o decizie din punct de vedere politic care să întărească solidaritatea europeană și nu să o slăbească. România a îndeplinit toate criteriile tehnice. Aderarea la Schengen este în interesul tuturor cetățenilor români, inclusiv al nostru, al maghiarilor din România“, a transmis Kelemen Hunor pe Facebook.

CITEȘTE ȘI     -     Cancelarul Austriei a ales să ignore întrebările despre România

Ciolacu: Dreapta europeană trebuie să își asume responsabilitatea până la capăt. Să-l convingă pe cancelarul austriac până mâine că România merită în Schengen

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a transmis un nou mesaj cu privire la refuzul Austriei pentru intrarea României în Schengen.

”Dreapta europeană trebuie să își asume responsabilitatea până la capăt și să-l convingă pe cancelarul austriac până mâine că România merită în Schengen, așa cum au făcut-o celelalte familii politice europene. În astfel de momente vedem cine sunt prietenii adevărați ai României.

Dublul standard nu este și nu va fi niciodată o valoare europeană. Totuși, este încurajator că doi dintre cei mai importanți lideri social-democrați europeni, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, și comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, sunt în aceste zile în avangarda eforturilor diplomatice de a convinge Austria să își schimbe poziția în favoarea României.

Este clar că dacă România va obține un rezultat pozitiv acest lucru se datorează și acțiunilor susținute ale familiei noastre social-democrate europene, în care PSD este o voce respectată și puternică. Însă e nevoie de mai mult! Aș vrea ca până mâine reprezentanții tuturor partidelor din România să fie uniți pentru a susține până la capăt cauza țării noastre în familiile lor politice.”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook (citește AICI).

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Ce spune Ciucă despre Schengen și România în spatele ușilor închise. Mesaj intern către PNL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?