Urmărește emisiunea live
Kelemen Hunor, către Vlad Voiculescu: Să comunice cu mai multă empatie. Cu toții avem, pe lângă USR, o anumită responsabilitate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto captură video Guvern
foto captură video Guvern
Kelemen Hunor, lider UDMR și vicepremier, a vorbit despre situația critică din sănătate și despre cum e ea privită în coaliția de guvernare. 

Kelemen Hunor, președinte al UDMR și vicepremier în Guvernul Cîțu, a transmis condoleanțe pentru familiile în suferință în urma tragediei de la ”Victor Babeș”: ”Nu este un moment, nu este o perioadă fericită. Trecem cu toți prin această pandemie, presiunea e din ce în ce mai mare, valul trei a ajuns și-n România și, de mai bine de un an, cu toții ne chinuim să asigurăm condițiile în sistemul de sănătate, cu toate presiunile existente. Au fost și sunt multe improvizații, fiindcă investițiile au lipsit 30 de ani, pe o infrastructură precară n-ai cum să faci minuni în trei luni, vorbesc doar de actualul Guvern, de aceea pe noi pe preocupă o investiție masivă, serioasă în sistemul de sănătate pe termen scurt, pe termen mediu și pe termen lung. E o problemă tehnică ce s-a întâmplat (n.r. la Victor Babeș). Îmi pare rău și sper că nu se va repeta o astfel de situație”. 

”Nu se pune problema să facem acum schimbări”

”Gestionarea sistemului e o altă problemă, am avut discuții în coaliție. Ar trebui o acțiune mai bine pregătită și dacă există o decizie care nu poate fi pusă în aplicare în 5 ore, atunci să o pregătești 5 zile, apropo de ce s-a întâmplat la Foișor. Preocuparea cea mai importantă e să salvăm vieți omenești. Responsabilitatea e asumată de colegii noștri din USR pentru sănătate și, cu toate că cu toții avem un punct de vedere, nu comentăm public ceea ce se întâmplă mai mult decât ceea ce este necesar. (...) Nu se pune problema să facem acum schimbări. Este responsabilitatea USR PLUS, dar cu toții avem, pe lângă ei, o oarecare responsabilitate. Când și dacă se va face o schimbare, va fi anunțată de prim-ministru.” a spus liderul UDMR. 

Ludovic Orban, președintele PNL, a spus, luni, în urma ședinței în coaliție, că ”În ceea ce îl priveşte pe domnul ministru Voiculescu, le-am spus foarte clar colegilor din USR-PLUS că răspunderea politică exclusivă pentru menţinerea sa în funcţie aparţine partidului care îl susţine. În ceea ce ne priveşte, privim extrem de îngrijoraţi la modul în care este gestionat ministerul Sănătăţii, unul dintre cele mai încercate ministere, în condiţiile în care ne confruntăm cu al treilea val al pandemiei. Exigenţa noastră este maximă”. 

Kelemen Hunor a mai spus, despre Vlad Voiculescu, că ”am încredere că este în stare să gestioneze această situație, apar momente critice și, în momente critice, ar trebui să comunice cu mai multă empatie”. ”Deciziile ar trebui să fie, de foarte multe ori, de o rapiditate ieșită din comun” a mai spus vicepremierul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel