Kathy Hochul, prima femeie guvernator al New Yorkului, îl va înlocui pe Cuomo
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Următorul guvernator al New Yorkului este o femeie, Kathy Hochul. 

Kathy Hocul va deveni guvernator al New Yorkului, după ce Andrew Cuomo și-a anunțat demisia, urmând să plece din funcție în următoarele 2 săptămâni, scrie CNN

Hochul va deveni primul guvernator femeie al New Yorkului și va moșteni un orizont politic dominat de Cuomo pentru mai bine de o decadă. PE lângă acest lucru, aceasta va trebui să gestioneze un mega oraș care se confruntă cu o nouă creștere a cazurilor de COVID-19. 

„Sunt de acord cu decizia guvernatorului Cuomo de a-și da demisia. Este lucrul corect pe care îl poate face și este cel mai bine așa pentru locuitorii New Yorkului. În calitate de cineva care a servit în toate nivelele aparatului de guvernământ și ca următoare persoană care poate succeda, sunt pregătită să conduc New Yorkul ca cel de-al 57-lea guvernator”, a transmis Hochul pe Twitter.

Andrew Cuomo, mesaj pentru fiicele sale 

"Vreau ca fiicele mele să ştie că nu aş face niciodată ceva intenţionat pentru a arăta lipsă de respect împotriva unei femei, nu aş trata niciodată o femeie diferit faţă de cum aş vrea să fie ele tratate. Ăsta este adevărul. Tatăl vostru a făcut greşeli, şi-a cerut scuze şi a învăţat din ele", a mai declarat guvernatorul. 

Acesta a anunţat că va pleca din funcţie după o perioadă de preaviz de 14 zile. 

Cuomo, acuzat de 11 cazuri de hărţuire 

Cuomo ar fi pipăit, sărutat şi făcut comentarii implicând 11 femei şi a încălcat astfel legea, determinând procurorii locali să lanseze o investigaţie penală şi reaprinzând apelurile pentru ca el să demisioneze.

Cuomo a rezistat apelurilor de a demisiona, venite inclusiv de la colegi democraţi precum preşedintele Joe Biden, dar s-ar putea în curând confrunta cu o procedură de 'impeachment' pentru a fi dat jos din funcţie de către parlamentarii statului.

Comisia judiciară a Adunării Statului New York are programată o întâlnire pentru a aborda procedurile de impeachment luni la 9.30 ora locală (13.30 GMT). Între timp, o fostă asistentă ce a depus o plângere penală împotriva lui Cuomo săptămâna trecută acuzându-l că a pipăit-o la conacul executiv din Albany vorbeşte public pentru prima dată într-un interviu televizat urmând a fi difuzat luni, spunând că guvernatorul 'trebuie tras la răspundere'.

Brittany Commisso, una dintre cele 11 femei pe care Cuomo le-ar fi hărţuit sexual, a fost identificată doar ca 'asistent executiv #1' în raport. Ea a spus anchetatorilor statului că Cuomo i-a mângâiat sânul cu o ocazie, cea mai gravă afirmaţie cu care se confruntă guvernatorul. Cuomo a respins acuzaţiile, deşi a recunoscut că eforturile sale de a fi afectuos cu oamenii pe care îi întâlneşte poate că i-au făcut pe unii să se simtă incomod.

Avocatul său, Rita Glavin, a declarat reporterilor vineri că acuzaţiile lui Commisso au fost fabricate, citând e-mailuri şi alte dovezi documentare despre care ea spune că subminează povestea acesteia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel