Urmărește emisiunea live
Kathleen Ann Kavalec, nominalizată de Joe Biden pentru a fi ambasador al SUA în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Ambasada SUA la Bucureşti
Facebook Ambasada SUA la Bucureşti
Preşedintele SUA, Joe Biden, a nominalizat-o pe Kathleen Ann Kavalec pentru funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în România, conform unui comunicat al Casei Albe.

Kathleen Ann Kavalec este membră a Înaltului Serviciu de Afaceri Externe cu rang de ministru-consilier și ocupă în prezent funcția de șef al misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia și Herțegovina, detașată de la Departamentul de Stat din 2019.

Anterior, a ocupat funcția de subsecretar adjunct în cadrul Biroului pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat.

Anterior, Kavalec a fost director al Biroului pentru afaceri rusești și adjunct al șefului de misiune al Misiunii UNESCO a SUA la Paris, Franța.

Kavalec a supervizat importante programe de asistență externă ale SUA în calitate de coordonator adjunct pentru asistență în cadrul Biroului european și de director pentru prevenirea conflictelor în cadrul Biroului coordonatorului pentru reconstrucție și stabilizare.

Printre celelalte misiuni ale lui Kavalec în străinătate se numără cea de ofițer pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din București, România, consilier politic la Ambasada SUA din Kiev, Ucraina, precum și ofițer politic la Ambasada SUA din Moscova, Rusia, de două ori.

La Washington, a fost ofițer de management legislativ în cadrul Biroului pentru afaceri legislative și director al Unității economice din cadrul Biroului coordonatorului pentru asistență pentru noile state independente.

Originară din California, Kavalec a obținut o diplomă în științe politice la Universitatea California din Berkeley și un masterat în servicii externe la Universitatea Georgetown din Washington, D.C.

Kavalec este laureată a numeroase premii ale Departamentului de Stat, precum și a Premiului prezidențial pentru rang. Vorbește română, spaniolă, portugheză, franceză și rusă, scrie Mediafax.

Escrocherii cu vize de emigrare în SUA. Nu furnizaţi datele personale unor pretinşi „consultanţi de viză”

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București trage un semnal de alarmă asupra unor escrocherii care vizează programul Diversity Visa.

”Secţia Consulară vă atrage atenţia: în ultimele zile un număr mare de persoane au fost contactate prin e-mail, pentru a fi înștiințate că au fost selecţionate în programul Diversity Visa cerându-li-se să completeze formulare cu datele lor personale.

Nu furnizaţi datele dumneavoastră personale unor pretinşi „consultanţi de viză”, care încearcă să vă păcălească oferindu-vă asistenţă contra unor sume de bani.

Vă reamintim că pentru programul DV 2023 - participarea a avut loc în perioada 6 octombrie - 9 noiembrie 2021, iar singurul mod de a afla dacă aţi fost selecţionat este să verificaţi personal, după 7 mai 2022 pe pagina oficială de internet a Departamentului de Stat la: https://dvprogram.state.gov/.”, transmite Ambasada SUA la București, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel